Saslušan vozač BMW sa Pančevačkog mosta: Udario u kamion, poginuli supružnici Dobrinka i Trivun!

25.05.2022

16:21

0

Traženi video zapisi sa kamera, vanredni tehnički pregled oba vozila, izjave očevidaca i obdukcija tela nastradalih

Saslušan vozač BMW sa Pančevačkog mosta: Udario u kamion, poginuli supružnici Dobrinka i Trivun!
24sedam

Državljaninu Nemačke kojem je određen pritvor posle saobraćajne nesreće koja se dogodila na Pančevačkom mostu prilikom koje su stradali supružnici Dobrinka J. (77) i Trivun J. (77), saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Dežurni zamenik javnog tužioca prisustvovao je uviđaju saobraćajne nezgode i naložio je da se, pored alkotestiranja na licu mesta kojim je kod osumnjičenog S. K. (47) utvrđeno 0,0 promila alkohola, od njega uzme krv na analizu kako bi se preciznije utvrdilo prisustvo alkohola u organizmu, kao i da se pribave video zapisi sa kamera, da se uradi vanredni tehnički pregled oba vozila, da se uzmu izjave očevidaca i da se izvrši obdukcija tela nastradalih.

Osumnjičeni S.K. je danas saslušan u prostorijama tužilaštva u prisustvu izabranog branioca i tom prilikom je izneo svoju odbranu. Posle saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema S. K. odredi pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, budući da je osumnjičeni strani državljanin.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati svedoke događaja, narediti saobraćajno-tehničko i sudsko-medicinsko veštačenje, prikupiti materijalne dokaze i preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke, kažu u Prvom osnovnom tužilaštvu.

Supružnici su, da podsetimo, bili u kamionu i išli u smeru ka gradu. Pre saobraćajne nesreće kamion "zastava" kretao se desnom kolovoznom trakom u smeru ka gradu. U jednom trenutku iznenada je prešao u levu kolovoznu traku i u tom trenutku je automobil "BMW" prednjim desnom stranom udario u zadnju levu stranu kamiona. Od siline udarca i inercije kamion se vratio u desnu kolovoznu traku, udario u zaštitnu ogradu, a dvoje ljudi je ispalo iz kabine kamiona.

Na mestu nesreće pojavio se tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva i naredio da se i kamion i auto voze na vanredni tehnički pregled, da se uzmu izjave od svedoka nezgode i video zapisi sa kamera.

Vozaču BMW-a, inače državljaninu Nemačke zaposlenom u Srbiji, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje od 48 časova zbog sumnje da je izazvao sabraćajnu nezgodu, odnosno da je počinio teško protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti