"Šta se do sada čekalo sa veštačenjem DNK?" Roditelji Željka (19) stradalog kod Niša - ovo odugovlačenje je stresno (VIDEO)

23.05.2022

13:24

0

Željkov otac Dejan Ristić je izjavio da smatra da je kasno za DNK analize

"Šta se do sada čekalo sa veštačenjem DNK?" Roditelji Željka (19) stradalog kod Niša - ovo odugovlačenje je stresno (VIDEO)
24sedam

 Željko Ristić (19) je 28. decembra 2020. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći u Šainovcima kod Niša, a pred Višim sudom u Nišu se vodi krivični postupak protiv Miodraga Perića (39) koji je optužen za delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim delom nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Željkov otac Dejan Ristić je izjavio danas da smatra da je kasno za DNK analize.

- Mislim da je sve ovo sada samo odugovlačenje, kupovina vremena… Sve je ovo za nas veoma teško, ovo odugovlačenje nas povređuje. Nestrpljivo čekamo da se završi suđenje, da saznam ko mi je ubio dete – rekao je Ristić.

Majka Vesna ističe kako je za njih ovo sve veoma stresno.

-Sad je na kraju baš stresno, nemam reči - istakla je.

24sedam

Advokat porodice Milan Petrović je kazao da je danas izdejstvovano izvođenje glavnog dokaza- utvrđivanje tragova DNK u vozilu. 

-Možda ćemo doći do činjenica ko je upravljao vozilom, forenzika je izvršena još na dan nesreće, ali niko nije dao naredbu da se uradi veštačenje - naglasio je advokat.

24sedam

Kako je navelo tužilaštvo, Perić je vozio sa 2.27 promila alkohola u krvi, brzinom od 70 km/h na delu puta gde je ograničenje 50, usled čega je vozilom prešao u suprotnu traku i udario pešaka koji se kretao desnom stranom.

Perić, koji je inače vozač doljevačke Hitne pomoći, se zatim svojim vozilom udaljio sa mesta nesreće, a pronađen je na Klinici za toksikologiju UKC Niš gde mu je pružana pomoć zbog teškog pijanstva. 

Mladić, kojeg je udario, je zadobio teške povrede glave i vrata, kičmene moždine, grudnog koša, oba plućna krila i ekstremiteta usled kojih je preminuo na licu mesta. 

 

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti