"Ovo ti je pozdrav iz Beograda": Egzekutor "zemunaca" priznao da je greškom ubio mladića, pa zaćutao

31.10.2020

20:30 >> 12:37

0

Autor: E. H.

Goran Pejović ubijen je pre 12 godina u kafiću Budvi, a njegova smrt i dalje je nerasvetljena. Sumnja se da ga je likvidirao Sretko Kalinić koji ga je zbog i

"Ovo ti je pozdrav iz Beograda": Egzekutor "zemunaca" priznao da je greškom ubio mladića, pa zaćutao
Goran Pejović i Sretko Kalinić Foto: Printscreen Youtube/Facebook

Luka Bojović (47), koji izdržava kaznu u španskom zatvoru, saslušan je u svojstvu osumnjičenog u vezi sa ubistvom Gorana Pejovića 2008. u Budvi, a tom prilikom tvrdio je da nema nikakve veze sa ovim zločinom.

– Nažalost, ni to saslušanje nije pomoglo, niti nam je dalo neke podatke u smislu rasvetljavanja i otkrivanja drugih izvršilaca – kazala je Lepa Medenica, portparolka Višeg državnog tužilaštva i viša državna tužiteljka, a prenose podgoričke “Vijesti”.

Negirao umešanost u zločin Luka Bojović   Foto: Profimedia

Tužilaštvo istragu vodi i protiv Sretka Kalinića (46), pripadnika “zemunskog klana”, za koga se veruje da je 11. avgusta 2008. godine u bašti kafea “Palma” na budvanskom šetalištu greškom ubio Nikšićanina Gorana Pejovića.

Kalinić je još 2010. godine, nakon hapšenja, hrvatskim istražiteljima priznao da je trebalo da likvidira Ivana Delića, ali da je greškom ubio mladića koji je na sebi imao istu majicu kao i on.

Pročitajte još: Ko je Strahinja Stojanović? Pucao na radnika BIA, povezuju ga sa ubistvom advokata!

Kako su tada objavili hrvatski mediji, dok je prilazio stolu za kojim je Pejović sedeo u jednom budvanskom lokalu Kalinić je Pejoviću rekao: “Ovo ti je pozdrav iz Beograda”. Poruka koju je ubica uputio, ukazivala je da iza likvidacije stoji ekipa Luke Bojovića. Navodno je kasnije Kalinić i priznao po čijem nalogu je trebalo da ubije Delića, ali je potom povukao priznanje. Kalinić je dosad dva puta odbio da razgovara sa crnogorskim tužiocima o ovom zločinu.

Majka: Meni bol ne može ublažiti niko, ali eto, mogla bih kad ujutro pričam sa njim da mu kažem: „E, sine, uradio je taj i taj, greškom si mi nečijom…, umesto drugog ti si platio”

Mladi Nikšićanin je ubijen dan pre svog rođendana, dok je sa drugom Vojkanom Inićem sedeo u bašti kafea na šetalištu u Budvi. Na sebi je imao sivu majicu. Iste boje majicu nosio je i Ivan Delić, koji je sedeo nekoliko stolova dalje. Stanka Pejović, majka ubijenog mladića pita se hoće li dočekati da sazna istinu.

Stanka Pejović Foto: Printscreen Youtube /”Vijesti”

– Plašim se dokle ću moći ovako, hoću li ja za života dočekati to da nam kažu. Meni Gorana ne može vratiti ništa, meni bol ne može ublažiti niko, niti ništa s njegova kraja, ali eto mogla bih da kažem kad ujutro pričam sa njim da mu kažem: „E, sine tako i tako, uradio je taj i taj, greškom si mi nečijom…, umesto drugog ti si platio” – kazala je ona u razgovoru s novinarima “Vijesti”.

Pročitajte još: Ubili su mu jednog telohranitelja, drugog ranili, pa došli po njega: Na vođu “zvezdaraca” iz “audija smrti” ispaljeno 50 hitaca

– Ovo verujem neko zna, a ko, štiti li ko koga, to ne mogu da tvrdim. Moj Goran za svoje godine nikad nije mrava zgazio i da na takav način ode, da mu bude majica slična i da nam kažu da im je žao da je greškom ubijen. Čijom greškom? – pita se Stanka.

Sretko Kalinić u Srbiji je osuđen na tri decenije zatvora zbog učešća u atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića i zločina “zemunskog klana”, a pre četiri godine u Crnoj Gori je protiv njega pokrenuta istraga za ubistvo Gorana Pejovića.

Luka Bojović je uhapšen u Valensiji u februaru 2012. U Španiji je osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti