Molitva za Splićanina: "Daj milostivi Bože da se Matej pridruži slavnoj pobedi uskrsnuća!" Dele Periševe fotografije u crkvi

20.05.2022

13:59

0

Nakon 17 sati telo Mateja Peirša biće transportovano u njegov rodni Split

Molitva za Splićanina: "Daj milostivi Bože da se Matej pridruži slavnoj pobedi uskrsnuća!" Dele Periševe fotografije u crkvi
matej periš (2) - Copyright 24sedam/Dijana Antonijević

Na ispraćaju za tragično stradalog Mateja Periša u crkvi Svetog Antuna na Zvezdari dele se njegove slike kao i tekst molitve za sapsnje njegoe duše.

Od mladog Splićanina, čije je telo nakon četiri i po meseca potrage, pronađeno prekjuče u Dunavu kod Ade Huje, oprostio se danas veliki broj Beograđana, donoseći cveće i sveće, a svakome od njih  na ulazu u crkvu dat je papir sa njegovom slikom kao i ispisanom moitvom.

Nakon 17 sati telo Mateja Peirša biće transportovano u njegov rodni Split gde će narednih dana biti sahranjen.

24sedam/Dijana Antonijević
 

Nestanak Mateja Periša digao je ceo reigon na noge. On je 30. deembra nestao u Beogradu, gde je došao sa drugovima da proslavi novogodišnje praznike. Tokom druženja u klubu "Gotik" u Beton hali, on je u kratkim rukavima trćao Karađorđevom ulicom, pokušavajući da zaustavi taksi, a kad mu niko nije hteo stati, otrčao je do jednog restorana na obali, kod Beograda na vodi i tu nestao u Savi.

Sumnja da je spletom neobjašnjivih okolnosti ušao u reku i u njoj se udavio potvrđena je pre dva dana, kada je kapetan brod "Lašar mio" uoči beživotno telo u Dunavu. Odmah se posumnjalo da je reč o Perišu jer je na izvučenom telu bila majica kao i patike koje su po opisu odgovarale garderobi koju je u noći nestanka Mateja imao na sebi.

24sedam/Dijana Antonijević
 

Cela Srbija ga je tražila, a naročito saosećala sa njegovim ocem, koji tokom potrage nijednom nije propustio priliku da se zahvali svima koji su mu u tim teškim trenucima pomagali da dođe do istine - šta se desilo sa njegovim sinom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike