24 sedam ispred pekare u koju je bačena bomba: Srča na sve strane, stanari okolnih zgrada šokirani (FOTO/VIDEO)

19.05.2022

07:28 >> 10:19

0

Mnogi stanari nisu znali da je na mesto gde se redovno snabdevaju hlebom jutros bačena bomba, a polomljena stakla izloga neprijatno su ih iznenadila

24 sedam ispred pekare u koju je bačena bomba: Srča na sve strane, stanari okolnih zgrada šokirani (FOTO/VIDEO)
Pekara (3) - Copyright 24sedam/Lj.K.

Nepoznata osoba je oko 3 sata posle ponoći bacila ručnu bombu u pekaru u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu. Na sreću u pekari u tom trenutku nije bilo nikoga.

Delovi bombe su nađeni rasuti po objektu.

Kamere su snimile napadača koji je noćas kamenom razbio staklena vrata na pekari i tako ubacio bombu u objekat.

Reporter 24sedam koji je na licu mesta javlja da su stalne mušterije i stanari okolnih zgrada, koji redovno godinama kupuju hleb i pecivo u pekari Blok 33 zatečeni prizorom. 

Mnogi od njih nisu znali da je na mesto gde se redovno snabdevaju hlebom jutros bačena bomba, a polomljena stakla izloga neprijatno su ih iznenadila.

U eksploziji su polomljena ne samo sva stakla izloga nego i stakla na radnim vitrinama. Unutar razlupanog prostora srča je na sve strane, ništa još nije počišćeno.

Jedan vremešni komšija, koji je krenuo po svež hleb, na licu mesta čuo je da je na pekaru bačena bomba, a potom je prokomentarisao:

- Možda je ovo druga faza zastrašivanja građana Srbije, nakon serije lažnih dojava o postavljenim bombama.

Pred pekaru je došao i suprug jedne od radnica pekare, koja danas ima slobodan dan, ali je poslala muža da vidi u kakvom je stanju njeno radno mesto.

On je za 24sedam izjavio da supruga ovde godinama radi, da je zadovoljna i uslovima i odnosom sa vlasnicom Gordanom Gligorijevuc. Po onome što on zna, vlasnica nije imala bilo kakvih problema, pa veruje da je u pitanju ili nečiji pokušaj da je reketira, ili je u pitanju ljubomora nekog ko takođe drži pekaru.

Vlasnica pekare Gordana Gligorijević trenutno je u policiji koja je obavila uviđaj i trenutno vrši istragu.


Na licu mesta je izvršen uviđaj, a dežurni zamenik Višeg javnog tužioca u Beogradu je dao naloge za DNK veštačenje i druge neophodne radnje u cilju pronalaska izvršioca tog krivičnog dela, navodi se u saopštenju tužilaštva.
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike