"Porodica je prva koja mora da sazna da li je to Matej ili nije": Načelnik hrvatske policije saopštio da će obdukcija pokazati uzrok smrti!

18.05.2022

19:49

0

Delegacija hrvatske policije na čelu s Gerovcem stigla je danas u Beograd

"Porodica je prva koja mora da sazna da li je to Matej ili nije": Načelnik hrvatske policije saopštio da će obdukcija pokazati uzrok smrti!
24sedam

- Porodica je prva koja mora da sazna je li to Matej ili nije. Obdukcija bi trebalo da bude gotova sutra. Kada bude gotova, onda će moći da se kaže šta je bio uzrok smrti, rekao je večeras Antonio Gerovac, načelnik hrvatske kriminalističke policije.

On se večeras novinarima obratio na mestu na kojem je krajem decembra nestao Splićanin Matej Periš.

- Ono sto vam mogu potvrditi, osim onih informacija koje su ceo dan bile u medijima jeste da će  telo pronađenog muškarca biti odneseno na obdukciju, gde će se po standardnoj proceduru utvrditi, odnosno probati da se utvrdi uzrok smrti, kao i činjenica da će se utvrđivati i da li se radi upravo o nestalom Mateju - rekao je večeras Gerovac.

Delegacija hrvatske policije na čelu s Gerovcem stigla je danas u Beograd.

Podsetimo, jutros je objavljeno da je u Dunavu kod Ade Huje pronađeno telo mlađeg muškarca koji odgovara opisu nestalog Mateja Periša. Na telu mladića pronađen je srebrni sat, tamna majica sa aplikacijom, farmerke i jedna bela patika, a u džepu mobilni telefon.

Sve pronađeno odgovaralo je opisu stvari koje je u noći nestanka na sebi imao Matej Periš. Aplikacija na majici na telu identična je onoj koju je Periš kobne noći nosio. To što je mobilni telefon pronađen u džepu farmerki, još jedna je potvrda da je u pitanju on, jer je signal s njegovog telefona u kobnoj noći poslednji put lociran kod Velikog ratnog ostrva, što znači da je mobilni bio kod njega kada se našao u vodi.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti