Pedofil iz Niša opet dobio pet godina zatvora: Dirao devojčice po intimnim delovima - ne sme da se približi igralištu u narednih 20 godina!

18.05.2022

07:41

0

Krivični postupak je okončan, doneta je presuda koja još nije pravnosnažna

Pedofil iz Niša opet dobio pet godina zatvora: Dirao devojčice po intimnim delovima - ne sme da se približi igralištu u narednih 20 godina!
Copyright Foto:Mup

Nišlija S. N. (63), koji je optužen da je 18. septembra prošle godine na dečjem igralištu u Naserovoj ulici u Nišu dodirivao po intimnim delovima tela dve devojčice stare sedam i osam godina, na ponovljenom suđenju pred Osnovnim sudom u Nišu osuđen je opet na pet godina zatvora.

Nepravosnažnom presudom njemu je izrečena i mera lečenja od alkoholizma dok će mu po izlasku sa robije u narednih 20 godina biti zabranjeno da posećuje igrališta i druga mesta gde se okupljaju maloletnici. Osim toga, svaku promenu adrese, on će morati da obavezno prijavi policiji.

- Krivični postupak je okončan, doneta je presuda koja još nije pravnosnažna. Okrivljeni S.N. osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina zatvora zbog dva krivična dela nedozvoljene polne radnje. Izrečene su mu i posebne mere bezbednosti – obavezno lečenje alkoholičara, zabrana posećivanja mesta na kojima se okupljaju maololetna lica i obavezno obaveštavanje o promeni prebivališta i boravišta. Izrečene posebne mere sprovode se najduže 20 godina posle izvršene kazne zatvora, s tim da će se opravdanost mera ispitivati posle isteka svake četiri godine od početka primene, navodi portparol Osnovnog suda u Nišu Vladimir Rakonjac.

Kako je pisano, S. N.je uhapšen 23. septembra 2021. godine zbog sumnje da je tri dana ranije na dečjem igralištu u Naserovoj ulici dve devojčice dodirivao po intimnim delovima tela i stavljao im ruke na njegov polni organ. On stanuje u blizini blizini igrališta pa se pretpostavlja da je u kontakt sa decom došao kada su prišla da se poigraju sa njegovim psom.

Slučaj je otkriven nakon što su se deca požalila roditeljima a manijak je identifikovan pregledom snimaka sa nadzornih kamera na obližnjim zgradama. Prema saznanjima, osim dve devojčice starosti sedam i osam godina na igralištu je bila i treća devojčica koja ima pet godina. S. N. nju nije dodirivao, ali ga je dete videlo kako priča sa dve nešto starije devojčice.

- Nakon što su one ispričale roditeljima šta se desilo, obaveštena je policija pa su uključeni i stručnjaci Centra za socijalni rad, psiholog i pedagog, koji se razgovarali sa devojčicama. One su ispričale šta se dogodilo a snimak sa kamera sa obližnje zgrade samo je potvrdio njihove priče, posle čega je S. N. uhapšen - ispričao je ranije izvor.

Pravdao se pijanstvom

Nakon što se našao iza rešetaka pedofil se pravdao da je popio više od pola litre rakije pre nego što je izveo psa u šetnju.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu je nakon ekspresno sprovedenih istražnih radnji podiglo optužni predlog i zatražilo kaznu od osam i po godina zatvora.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović
 

Na suđenju u decembru prošle godine S.N. je u Osnovnom sudu osuđen na pet godina, uz izricanje istih mera bezbednosti. No, Viši sud je usvojio žalbu njegovog branioca i vratio predmet na ponovno suđenje kako bi se činjenično stanje i određeni iskazi detaljno razjasnili. Nakon ponovnog suđenja, Osnovni sud je nedavno S. N. izrekao istu kaznu a presuda još uvek nije pravnosnažna.

Bludničio sa nanogicom

Kako je pisano, u momentu kada je počinio krivična dela nedozvljenih polnih radnji nad devojčicama, S.N. se nalazio na izdržavanju jedonogišnje kazne u kućnom zatvoru po presudi zbog nezakonitog posedovanja oružja i eksplozivnih naprava i izazivanja opšte opasnosti. Lisice na ruke su mu stavljene dok je na nozi imao nanogicu za elektronsko praćenje kretanja. On je bio osuđen jer je pre nekoliko godina pretio bombom mladićima koji su mu, igrajući se loptom, polomili prozor. Revoltiran zbog tog njihovog poteza, prema nezvaničnim saznanjima, on je tada sa bombom u rukama, navodno izašao na igralište i zapretio da će je baciti, nakon čega ga je policija uhapsila. Osuđen je na godinu dana u kućnom zatvoru, ali je imao dozvoljeno kraće vreme koje je mogao da provede u šetnji svakog dana, što je kontrolisano preko nanogice, pa je tako i kritičnog dana bio van svoje kuće.

Komšije tvrde da je "dobar majstor"

U zgradi u kojoj S. N. živi sa suprugom, stotinak metara od igrališta, komšije su bile šokirane njegovim hapšenjem. Kažu da je bio dugogodišnji predsednik skupštine stanara i komšija koji se uvek nalazio na usluzi da pomogne.

- Razumeo se i u struju i za sve oko kuće. Uvek kada sam ga pitala, pomogao me je. Ne samo meni, nego i drugima u komšiluku. E, sad mi ništa ne znamo šta je on uradio – ispričala je jedna komšinica.

- Kao predsednik skupštine stanara je bio dobar, a drugo šta je radio, nemam pojma – rekao je drugi komšija.

Nakon hapšenja, niška policija u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom objavila je fotografiju S. N. uz poziv oštećenima da se jave ako ih ima još. Za sada nije bilo novih slučajeva.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike