Milica je svojim telom zaštitila dete: Spašavajući dete polomila kičmu

31.10.2020

10:21 >> 11:07

0

Kragujevčanka je povređena kada se otkačila sajla lifta, telom je uspela da zaštiti sina

Milica je svojim telom zaštitila dete: Spašavajući dete polomila kičmu
Pixabay

Prava drama odigrala se u Kraljevu kada je pukla sajla lifta u kom je Milica Đoković (35) iz Kragujevca bila sa svojim sinom! Srećom, brižna majka je reagovala instinktivno i zaštitila svoje dete, ali je prilikom pada s visine od tri metra doživela tešku povredu kičme.

Ova nesreća dogodila se pre nekoliko dana, kada je Milica s porodicom bila u Kraljevu, kod prijatelja koji u kući imaju radionicu i teretni lift. Njenoj deci – a ima ih troje – kako nam je rekla, bilo je zanimljivo da se provozaju tim liftom, koji je bio potpuno ispravan. Ništa nije slutilo na nesreću…

Dobre prognoze

Milica je zadobila povredu slabinske kičme i prelom pršljena L1. Na svu sreću, Milica može da se oporavi i prognoze su dobre. Ova hrabra žena je srećna i zahvalna jer je spasla život svom detetu i preuzela sav bol na sebe – rekao je za Kurir dr Srđan Vlajović, načelnik odeljenja spinalne hirurgije Kliničkog centra Kragujevac.

– Ušla sam u lift s jednim sinom, a onda je počela scena kao iz horor filmova – iz bolničkog kreveta u Kliničkom centru Kragujevac opisuje Milica dramu koja joj je promenila život u nekoliko sekundi i nastavlja:

– Kad smo bili na visini od oko tri metra, nešto je puklo i lift je strmoglavo, neverovatnom brzinom poleteo nadole. Ja sam nekako obuhvatila sina. Uspela sam da ga zaštitim, a ja sam svom snagom udarila o zemlju. Hvala bogu, detetu se ništa nije desilo. I još jednom – hvala bogu, ušla sam u lift samo s jednim detetom, a i drugo dvoje su hteli, ali sam im rekla da će oni kasnije. Ne znam kako bih uspela sve da ih spasem da smo svi istovremeno ušli u lift – priča Milica s teškom mukom jer je u velikim bolovima.

Ona je instinktivno reagovala onako kako samo majka može kad joj je dete ugroženo. Polomila je kičmu, a iz Kraljeva je prebačena u kragujevački Klinički centar, gde se i sada nalazi i čeka operaciju, koja je zakazana za sledeću nedelju. Bolno uzdiše i nada se da će joj biti bolje.

– Trudim se da budem raspoložena i srećna, jer moj sin nema nijednu povredu – kaže Milica.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir.rs

Najčitanije Vesti