Više javno tužilaštvo preuzima istragu o lažnim bombama!

11.05.2022

21:55

0

Ovaj vid postupanja je neophodan kako bi se efikasno otkrili i procesuirali izvršioci krivičnog dela

Više javno tužilaštvo preuzima istragu o lažnim bombama!
rajiceva big yoo bomba - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/ATA Images/Profimedia

Više javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Bezbednosno -informativnom agencijom preuzima od osnovnih javnih tužilaštava rad na otkrivanju osoba koje u poslednje vreme gotovo svakodnevno lažno prijavljuju da su u objektima postavljene bombe.

Ovaj vid postupanja je neophodan kako bi se efikasno otkrili i procesuirali izvršioci krivičnog dela izazivanje panike i nereda i eventualno drugih krivičnih dela.

- Podsećamo da je nakon anonimnih dojava o bombi, potrebno evakuisati objekat u potpunosti od građana, zaposlenih, dece, ukloniti automobile, kako bi pripadnici MUP-a obavili kontradiverzionu kontrolu i utvrdili da li je reč o lažnoj dojavi - navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Sve to, kako ističu, osim panike i uznemirenosti kod građana remeti i odlaže redovan rad i nepotrebno troši vreme i resurse.

U tri beogradska tržna centra i Zoološkom vrtu ranije tokom dana primljene su dojave o postavljenim eksplozivnim napravama. Nakon provere utvrđeno je da su dojave bile lažne.

Dojave o bombama primljene su i u studentskim domovima "Karaburma" i "Patris Lumumba" u Beogradu, a resorni ministar Branko Ružić kaže da je nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a utvrđeno da su dojave bile lažne.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike