Tužilaštvo traži godinu dana zatvora za Kovačevića: Tereti se za mučenje i zlostavljanje devojke Tine

25.12.2020

12:34 >> 13:03

0

Autor: E. H.

Osim zatvora predložena je i meru bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom

Tužilaštvo traži godinu dana zatvora za Kovačevića: Tereti se za mučenje i zlostavljanje devojke Tine
Copyright Miladin Kokvačević MN Press/Facebook

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Prvom osnovnom sudu optužni predlog protiv Miladina Kovačevića zbog sumnje da je zlostavljao i mučio svoju devojku Tinu T. Na teret mu se stavlja i krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Tužilaštvo je predložilo da ga sud oglasi krivim i da mu izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju godinu dana, kao i meru bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom.

– Dežurni zamenik javnog tužioca obavešten je 16. septembra o događaju koji se odigrao istog dana oko 2 časa u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, u kome je okrivljeni Miladin Kovačević primenio fizičko nasilje i uputio pretnje oštećenoj T. T., što je kvalifikovano kao krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti i hitno izdalo nalog policiji da prikupi sva potrebna obaveštenja vezana za navedeni događaj, te da pribavi izjave o događaju od oštećene T. T., od Kovačević i drugih osoba koje bi mogle biti očevici događaja, kao i da policija preduzme sve druge radnje na mestu događaja u cilju prikupljanja relevantnih dokaza – saopštilo je tužilaštvo

Pročitajte još

Tužilašto podseća da je Miladin Kovačević tri dana kasnije saslušan nakon čega je sudiji za prethodni postupak podnet predlog za određivanje pritvora do 30 dana prema okrivljenom, koji je odbijen. Kovačeviću je umesto pritvora određena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima.

– Pre podnošenja optužnog predloga tužilaštvo je sprovelo dokazne radnje u cilju utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja i okolnosti pod kojima se događaj odigrao, te je saslušalo kao okrivljenog Miladina Kovačevića, ispitalo oštećenu T. T. i druge svedoke događaja, pribavilo snimke bezbedonosnih kamera, medicinsku dokumentaciju o telesnim povredama koje je zadobila oštećena – saopštilo je Prvo osnovno tužilaštvo.

Dodaje se da je nakon toga tužilaštvo odredilo sudsko medicinsko veštačenje u cilju utvrđivanja vrste, težine i mehanizma nastanka povreda koje je zadobila oštećena i odredilo komisijsko, psihijatrijsko i psihološko veštačenja u cilju utvrđivanja psihičkog stanja i postojanja stanja ugroženog spokojstva, ugroženog duševnog stanja i straha kod oštećene.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike