Nova optužnica protiv nadrilekarke barbi Olgice: Javilo se još šest žrtava koje je unakazila nestručnim estetskim zahvatima!

09.05.2022

05:15

0

Advokatica je ovom prilikom zatražila da se Markanovićevoj ukine kućni pritvor, ali je sud to odbio

Nova optužnica protiv nadrilekarke barbi Olgice: Javilo se još šest žrtava koje je unakazila nestručnim estetskim zahvatima!
Olgica Markanović - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Olgica Markanović, Barbi doktorka kojoj se sudi zbog sumnje da je unakazila 11 žena, uskoro bi se mogla naći na novoj optužnici Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i to zbog još šest žrtava kojima je, kako se sumnja, uništila lice nestručnim estetskim zahvatima.

Prvo osnovno javno tuzilaštvo u Beogradu, privodi kraju dopunu istrage protiv Markanovićeve. Ovom dopunom istražni organi ispitivali su navode šest žena koje su se javile kao nove žrtve ove lažne doktorke.

- Istraga se vodi u pravcu nadrilekarstva, a tuzilaštvo je protiv nje prikupilo brojne dokaze - kaze izvor upoznat sa istragom.

Do sada 11 prijava

Podsetimo, Olgica Markanović je uhapšena početkom februara prošle godine zbog sumnje da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštećenih koje su se tada javile policiji.

Markanović je bila vlasnica "medicinsko-estetskog centra Tayas" u Beogradu, a optužena je da je počinila krivična dela teško delo protiv zdravlja ljudi, nadrilekarstvo, nadriapotekarstvo i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i da je jednoj svojoj klijentkinji je rekla da "kupi diplomu medicinske škole" ako hoće da se "zaštiti" dok radi intervencije za koje nema dozvolu.

Osim protiv Olgice, optužnica je podignuta i protiv Jasmine Tasić koje su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena, uz istovremeno nedopuštenu primenu injekcione lokalne anestezije "lidokain - hlorida" koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen" zbog korišćenja struje, navodi se u optužnici.

Poriču krivična dela

Prvo suđenje u slučaju protiv Olgice Markanović i Jasnine Tasić, koje su optužene za nadrilekarstvo, započelo je 7 aprila ove godine gde su se ona i Jasmina Tasić izjasnile da ne priznaju krivično delo koje im se stavlja na teret.

Advokati odbrane Irina Borović, kao branilac Olgice Markanović, Dragan Palibrk i Zoran Jakovljević, kao branioci okrivljene Jasnine Tasić, izjasnili su se da osporavaju optužni akt u celosti.

Borovićeva je tako istakla da njena klijenti ja nije pružala bilo kakve medicinske usluge, posebno ne one iz oblasti hirurgije.

- To su rekli i oštećeni, jer nisu tamo dolazili zbog hirurških intervencije - rekla je, a potom se izjasnila da osporava korišćenje plazma pene, kao medicinskog sredstva, a koji je pronađen u prostorijama u kojim je Markanovićeva radila:

"Uz to, osporavam i da se radi o teškim telesnim povredama kod oštećenih".

Jedino što, prema njenom izlaganju, u optužnici nije sporno je vreme, mesto i kontakti koje je okrivljen imala sa oštećenjima, a koji su navedenih optužnici.

Advokatica je ovom prilikom zatražila da se Markanovićevoj ukine kućni pritvor, ali je sud to odbio.

Sledeće suđenje je zakazano za 13. maj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike