Strašna nesreća kod Kragujevca: Voz naleteo na devojku, sa teškim povredama prebačena u bolnicu

25.12.2020

13:13

0

Strašna nesreća kod Kragujevca: Voz naleteo na devojku, sa teškim povredama prebačena u bolnicu
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Na pruzi Kraljevo – Kragujevac, između Grošnice i Kragujevca, jutros oko 8.50 sati putnički voz je udario devojku koja je pretrpela teže povrede. U trenutku nesreće rampe su bile spuštene.

Pročitajte još:

Kako je saopštilo preduzeća “Infrastrukture železnice Srbije”, prema prvim informacijama sa terena, devojka je prelazila prugu na putnom prelazu na mestu gde to nije dozvoljeno i nije poštovala saobraćajnu signalizaciju, kada je na nju naleteo putnički voz.

Na mesto nesreće izašli su predstavnici MUP-a i Hitne pomoći, kao i Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja. Ambulantna kola su odvezla devojku sa izuzetno teškim povredama.

Istragom će biti utvrđeni svi detalji nesreće.

“Infrastruktura železnice Srbije” upozorila je i apelovala na sve učesnike u drumskom saobraćaju na poštovanje propisa i saobraćajne signalizacije na putnim prelazima, jer je to jedini način da se spreče takve nesreće.

Takođe, posebno su upozorili pešake da prugu prelaze isključivo na mestima gde je to dozvoljeno i da poštuju sve znakove upozorenja, jer se takvi slučajevi uglavnom završavaju sa najtragičnijim posledicama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike