Sutra sahrana mladića koji je poginuo dok je pomagao drugovima: Traktor se prevrnuo i smrvio Danila!

02.05.2022

14:54

0

"Srce moje, duša moja to je jedan vredan, radan, predobar momak", priča uplakana baka Stana

Sutra sahrana mladića koji je poginuo dok je pomagao drugovima: Traktor se prevrnuo i smrvio Danila!
traktor nesreca - Copyright Profimedia

Zaplanjska Toponica kod Gadžinog Hana zavijena je u crno otkako je 30. aprila, uoči uranka, poginuo Danilo Petrović (17) kada se prevrnuo traktor koji je vozio.

Nesrećni mladić sa drugovima je pošao kobne večeri da odnese piće na planinu na kojoj su planirali da proslave Prvi maj.

- Srce moje, duša moja to je jedan vredan, radan, predobar momak. Za nekoliko meseci smo se spremali da mu slavimo 18. rođendan, ali eto šta se dogodilo. Svi mladi iz sela su se spremali da obeleže uranak 1. maja. Pored njega je još mladih bilo. Oni su te večeri oko šest sati krenuli da nose piće i ostalo za proslavu. Ispred Danila je išao drug kada se ovaj užas dogodio, nema veće tragedije za nas, melem od deteta smo izgubili - priča uplakana baka Stana.

Slavica Nikolić, čija porodica je u rodbinskim odnosima sa Petrovićima, plačnim glasom kaže da ovo nije prva nesreća u Zaplanjskoj Toponici.

- Pre nešto više od godinu dana mladić je poginuo u blizini tog mesta. Danilo je bio zlatno dete, a ostali smo bez njega - navodi Nikolićeva.

Proslava Prvog maja, posle ove tragedije, u selu je gotovo obustavljena. Kako tvrde meštani, nigde se nije čula muzika, niti je veselja bilo.

- Danilo će biti sahranjen sutra na lokalnom groblju - kažu meštani.

Petrović je, da podsetimo, bio za volanom traktora, kada je leva guma skliznula, pa se dečak sa traktorom survao nizbrdo. Mašina se potom prevrnula i preklopila mladića koji je preminuo u bolnici. Njegov deda Dragan ranije je ispričao da je traktor kupio na kredit, a da je uvek strahovao za unuka i da mu nije dopuštao da ga vozi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike