Tužan prizor u Novom Beogradu tri meseca posle pogibije devojčice: Isidora među anđelima, ograda tek kasnije postavljena (FOTO)

27.04.2022

18:45

0

Desetogodišnju Isidoru T. pokosio kamion dok je pretrčavala Ulicu dr Ivana Ribara u Novom Beogradu

Tužan prizor u Novom Beogradu tri meseca posle pogibije devojčice: Isidora među anđelima, ograda tek kasnije postavljena (FOTO)
Isidora T. poginula devojčica (10) - Copyright 24sedam/Mirjana Stojadinović

"Ovde počiva naša Ika, nek je anđeli čuvaju", reči su koje slamaju srce sa fotografije na drvetu nedaleko od mesta na kome je kamion pregazio desetogodišnju Isidoru T. u Ulici dr Ivana Ribara u novobeogradskom Bloku 61. Od tragične saobraćajne nesreće prošlo je tri meseca, a Isidorina fotografija i dalje stoji na drvetu okružena cvećem, dok su 40 dana svakodnevno na tom mestu paljene sveće.

Prolaznici često zastanu i pogledaju Isidorinu forografiju, ostave cveće ili upale sveću.

- Kad god ovuda prođem zastanem i naviru mi same suze na oči. Tuga do neba, jadno dete - priča jedna od stanarki okolnih zgrada.

Neposredno posle stravične nesreće u kojoj je poginula Isidora, sredinom čitave Ulice dr Ivana Ribara postavljena je metalna ograda, kako ne bi moglo van pešačkog prelaza da se stigne na drugu stranu ulice. Da je ta ograda postavljena samo malo ranije, ova tragedija ne bi se dogodila.

Tog 25. januara ove godine, Isidora je izašla da isprati drugaricu na autobus. Dete je ušlo na prva vrata, a devojčica je, kad je videla da autobus ne kreće sa stajališta, pošla ispred njega kako bi prešla ulicu. U tom momentu naišao je kamion i udario je. 

Otac video da leži na putu

Isidora je, kao i većina građana Ulice dr Ivana Ribara, prelazila ulicu van pešačkog prelaza, u blizini zgrade u kojoj je stanovala. Svi su na tom mestu tako oduvek prelazili.

Telo devojčice, posle nesreće, ležalo je na putu. Okupio se veliki broj građana okolo. Stigli su i Isidorini roditelji, koji su bili neutešni.

Trenirala tekvondo

Isidora T. trenirala je tekvondo u klubu Galeb, koji se od nje oprostio na društvenim mrežama.

"Počivaj u miru, naša draga Iko! Zauvek tvoj Galeb", stajalo je u poruci Isidorinog kluba.

Otac male Isidore video je da devojčica leži na putu, ali nije mogao da pretpostavi da je reč o njegovom detetu. Prišao je, kako su kazivali očevici, da vidi o kome se radi, nije ni slutio da je u pitanju njegovo dete. Usledio je šok kad je video svoju ćerkicu.

- Nisu to neki nemarni roditelji, neki koji ne znaju gde su im deca. Znate kakva je to divna porodica, i to da im se desi... I ona i sestra su predivne, uvek se pristojno jave, ona drži vrata od zgrade kad vidi da neko ide iza nje da bi ušao, znate kakva je bila... - kroz suze je novinarima ispričala jedna od komšinica.

"Mnogo je teško"

Na njene reči nadovezao se i jedan komšija.

- Predivne, i sestra i ona, uče jezike, sviraju instrumente. Sa mojim unučićima su se družile, mnogo je teško... Sa roditeljima su vozile bicikle, znate kakav prizor, njih četvoro, one male za njima... Kakva porodica, deca, roditelji, obrazovani, kulturni, tuga - plačući je ispričao čovek.

Prema njegovim rečima, roditelji su gledali da im sve obezbede i pruže.

Facebook/TSC
 

- Majka je ekonomista, otac inženjer, čini mi se. Stalno je dolazila baka da ih čuva, mamina mama. Ona živi negde na drugom kraju Beograda i nije je mrzelo da dolazi da ih čuva. Ujutru kad roditelji krenu na posao ona stigne. Malu je pratila, starija je sad već velika. Pa i letos smo je viđali ispred - rekao je stanar zgrade u kojoj je Isidora živela.

Vozač kamiona koji je usmrtio devojčicu M. M. (38) uhapšen je posle nesreće i određeno mu je zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. M. M. je odmah posle nesreće bio podvrgnut alkotestu i testu na droge i na oba je bio negativan.

Ukinut pritvor vozaču

M. M. je ubrzo saslušan u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu. On je, prema nezvaničnim informacijama, rekao da nije kriv za delo koje mu se stavlja na teret, a pritvor mu je ukinut.

U policiji je, nakon privođenja, izjavio da je devojčica istrčala iza autobusa koji je bio na stanici.

- Vozio sam srednjom kolovoznom trakom, kad je iza autobusa koji je bio na stajalištu istrčala devojčica koju sam udario prednjim delom vozila i oborio na kolovoz - rekao je M. M. na saslušanju.

Kamion koji je vozio M. M. prevezen je na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je bio ispravan, kojom je brzinom išao i još niz pojedinosti.

Na vratima stana u kome je živela mala Isidora postavljena je njena fotografija. Ona je sahranjena na Novom bežanijskom groblju u Beogradu i tamo zauvek spava.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike