Tragedija u „Krušiku“: Inženjer poginuo, njegov kolega povređen u eksploziji opitne mine

02.11.2020

11:03 >> 15:37

0

Autor: E. H.

Nesreća se dogodila tokom realizacije redovnih zadataka na bojevoj glavi za protivoklopnu raketu na poligonu Begove vode

Tragedija u „Krušiku“: Inženjer poginuo, njegov kolega povređen u eksploziji opitne mine
Copyright Printscreen/Youtube

Jedan radnik “Krušika” je poginuo, a drugi je teško povređen kod Valjeva, na poligonu namenske industrije “Krušik” u selu Zlatarić, kada je jutros oko 11 sati eksplodirala opitna mina.

U eksploziji je poginuo radnik „Krušika“, inženjer Miroslav J. (52), dok je povređen njegov kolega Miroslav P.. Nesreća se dogodila, kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, tokom realizacije redovnih zadataka Holding kompanije „Krušik“ Valjevo na bojevoj glavi za protivoklopnu raketu na poligonu Begove vode kod Valjeva.

Užasan prizor na Adi Ciganliji: Iz jezera izvučeno telo žene
Buknuo automobil na pijaci u Prokuplju: Izbegnuta tragedija

Kako se nezvanično saznaje, njih dvojica su povezivali kapislu na minu, nakon čega je došlo do njenog aktiviranja i eksplozije. Miroslav J. je  nastradao na licu mesta, a Miroslav P. je prebačen u Urgentni centar valjevske bolnice u svesnom stanju, ali sa opekotinama. On je hospitalizovan i ukazana mu je medicinska pomoć.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je odmah po nastanku vanrednog događaja Holding kompanija “Krušik” obavestila nadležne državne organe koji će izvršiti uviđaj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike