Potkrovlje u plamenu: Požar u kraljevačkoj Gradskoj koloniji

28.04.2022

17:10

0

Povređenih, srećom, nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta

Potkrovlje u plamenu: Požar u kraljevačkoj Gradskoj koloniji
Ilustracija - Copyright Foto:24sedam/J.S.J

U požaru koji je, oko 17.30 sati, pod još nerazjašnjenim okolnostima, izbio u potkrovlju stambene zgrade u Ulici Olge Jovičić Rite u kraljevačkoj Gradskoj koloniji, srećom, nije bilo povređenih, ali je pričinjena značajna materijalna šteta

Prema nezvaničnim informacijama, vatra je izbila u jednom od dva stana u potkrovlju ulaza 17 i 15 i preko krova počela brzo da se širi. Svi stanari su brzo evakuisani iz svojih domova, a ubrzo su na mesto požara stigli i pripadnici kraljevačke vatrogasno-spasilačkre jedinice.

- Krečili smo susedni stan u potkrovlju kada se osetio dim i miris paljevine. Uzao sam protivpožarni aparat i krenuo ka susednom stanu, ali sam zbog gustog dima odustao i sa kolegom izašao napolje. Ubrzo su i svi stanari izašli – priča jedan od dvojice molera angažovanih u jednom od stanova u potkrovlju zgrade.

Prema rečima komšija, požar je najverovatnije izbio ljudskom nepažnjom i potom brzo zahvatio drvenu krovnu konstrukciju.

- Priča se da je komšinica zaboravila nešto na šporetu. Važno je da su svi živi i nepovređeni, sve drugo može da se nadoknadi. Za sada samo možemo da pretpostavljamo kolika je šteta u izgorelim stanovima, kao i u onima ispod nakon gašenja – kaže jedan od stanara zgrade.

Zahvaljujući intervenciji vatrogasaca požar je lokalizovan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike