Vozaču koji je usmrtio devojčicu na Novom Beogradu ukinut pritvor: Negirao krivično delo!

27.01.2022

14:44

0

M. M. se tereti za krivično delo - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja

Vozaču koji je usmrtio devojčicu na Novom Beogradu ukinut pritvor: Negirao krivično delo!
24sedam/Goran Sivački

Vozač kamiona M. M. (34) koji je u utorak oko 16 časova usmrtio devojčicu I. T. (11) danas je saslušan u Trećem osnovnom tužilaštvu u Novom Beogradu i tada je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret.

On je istakao da je devojčica pretrčavala kolovoz u Ulici Dr Ivana Ribara, prilikom izlaska iz autobusa, što je utvrđeno i uvidom u pribavljene video snimke iz autobusa i sa nadzornih kamera na raskrsnici.

Radi utvrđivanja svih činjenica u daljem toku postupka obaviće se saobraćajno-tehničko vestačenje, nakon izrade izveštaja o vanredno-tehničkom pregledu vozila.

S obzirom na činjenicu da je osumnjičeni prethodno neosuđivan, da ne postoje drugi zakonski razlozi da se uputi predlog za određivanje pritvora, osumnjičenom je odlukom tužilaštva ukinuto zadržavanje.

M. M. se tereti za krivično delo - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Vozač je nakon neseće podvrgnut akotestiranju i prisustvu opojnih  droga u organizmu. Njemu je nakon tragedije određen pritvor u trajanju od 48 sati.

Kamion je poslat na vanredni tehnički pregled koji će utvrditi ispravnost vozila, ali i niz drugih pojedinosti.

- Vozač  je na saslušanju u policiji rekao da je dete izašlo iz autobusa, da je istrčalo pred kamion i da ga je on udario prednjim delom vozila. Devojčicu je oborio na kolovoz, a lekari su mogli samo da konstatuju smrt- kaže izvor blizak istrazi.

Bonus video

MUP Srbije

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi