Dozivao Alaha u "Lastinom" autobusu: Počelo suđenje Fahrudinu zbog talačke krize u Nemačkoj!

26.04.2022

10:36

0

Nakon suđenja Fahrudin je prebačen u psihijatrisjku bolnicu

Dozivao Alaha u "Lastinom" autobusu: Počelo suđenje Fahrudinu zbog talačke krize u Nemačkoj!
Fahrudin Kahrović Facebook

Fahrudinu K. (30), srpskom državljaninu koji je uhapšen prošle godine kada je u autobusu "Lasta" na autobuskoj liniji Dortmund-Beograd udarao i šutirao dvoje putnika, suđenje je počelo pred nemačkim sudom.

Tužilaštvo Fahrudinu K. na teret stavljaju krivično delo ubistvo u pokušaju. Na suđenju bi trebalo da se odluči da li će srpski državljanin završiti u zatvoru ili psihijatrisjkoj bolnici, saopštili su nemački mediji.

- Znao je da će snažni udarci nogama u glavu verovatno ubiti žrtvu. On je opasnost za širu javnost. Pati od šizofrene psihoze i za očekivati je da će muškarac zbog svog stanja činiti dalja krivična dela- rekao je Кrojer između ostalog.

Fahrudin se, kako izveštavaju lokalni mediji nije izjašnjavao ali je u pismu porodici, koje je pročitano na suđenju, priznao napad. U njemu je napisao da je zapravo pokušao da ubije 20-godišnjaka jer je želeo da ga ubije. Istražitelji ne mogu da kažu šta ga je navelo na ovu pretpostavku: iako su obojica ušli u autobus u Frankfurtu, nisu se ranije poznavali, piše Telegraf.

Nakon suđenja Fahrudin je prebačen u psihijatrisjku bolnicu.

Podsetimo, čitava drama dogodila se autobusu 21. septembra prošle godine, kada je Fahrudin iznenada udario u lice dvadesetogodišnjaka koji je spavao nekoliko redova sedišta ispred njega. Mladić je pao na pod autobusa, a on je nastavio da ga šutira nogom u glavu. Potom je udario i ženu koja je pokušala da pomogne napdnutom mladiću. Nju je udario u lice. Dalju tuču sprečili su vozači "Laste" koji su uspeli da nasilnika odvuklu od dvoje mladih.

Policiju je zvala jedna od putnica, oni su je razumeli da je reč o terorističkom napadu te su polsli na autoput specijalne jedinice. Međutim toko mistrage se zaključilo da je bio reč o nesporazumu između putnice i policije...

Vozači su naveli na salušanju da im je Fahrudin navodno rekao da je dobio poruku od Alaha "da mora da napadne putnike, jer u suprotnom će on biti napadnut".

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti