Pritvor za trgovce ljudima: Vodili ljude u Belgiju da rade kao moleri, pa ih terali da kradu

03.11.2020

09:01

0

U Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu petočlana ekipa je saslušana i određen im je pritvor do 30 dana

Pritvor za trgovce ljudima: Vodili ljude u Belgiju da rade kao moleri, pa ih terali da kradu
Copyright MUP

Petočlanoj grupi osumnjičenoj za trgovinu ljudima na teritoriji Srbije i Kraljevine Belgije, posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor do 30 dana.

Zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke, ali i da ponove krivično delo za koje se sumnjiče, iza rešetaka su ostali M.R. (36), M.I. (39), R.M. (34), V.V. (57) i I.J. (40) svi iz okoline Žablja, a uhapšeni su posle višmesečne međunarodne istrage.

Podsetimo,oni se terete da su, kao članovi kriminalne grupe čiji je, kako se sumnja organizator M.R., od februara 2019. godine, trojicu srpskih državljana, dovođenjem u zabludu da će u Belgiji raditi dobro plaćen posao molera, odveli u ovu zemlju gde su ih primoravali da kradu. Prisiljavali su ih da svakodnevno kradu nekoliko tona bakra i drugog metala iz fabrika u gradu Šarloa, koje su zatim prodavali na otpadima.

Na taj način, članovi kriminalne grupe dnevno su, protivpravno pribavljali sume od hiljadu do 1.500 evra. Tim novcem su, kako se sumnja, kupovali nekretnine, automobile i koristili za lične potrebe. Pretresom stanova u kojima borave osumnjičeni policija je pronašla oko 5.000 evra, dva pištolja sa municijom, veću količinu zlatnog nakita i više mobilnih telefona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: novosti.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike