Beskućnik koji je Snežanu Dakić pogodio kamenom nije svestan svog dela: Mora na lečenje da ne bi ponovio postupak!

20.04.2022

11:53

0

Autor: J.B.O.

Postoji ozbiljna opasnost da će učiniti slično ili teže krivično delo radi čijeg otklanjanja je potrebno njegovo lečenje u zdravstvenoj ustanovi

Beskućnik koji je Snežanu Dakić pogodio kamenom nije svestan svog dela: Mora na lečenje da ne bi ponovio postupak!
Snežana Dakić_censored - Copyright Printscreen ,,Novo jutro"

Snežana Dakić je lakše povređena kada je muškarac Đ.T. na njen automobil bacio kamen, koji se odbio i poznatu voditeljku pogodio u glavu. Psihijatrijskim veštačenjem je utvrđeno da Đ.T. boluje od duševne bolesti bog koje je njegova sposobnost da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima bila isključena, kao i da postoji ozbiljna opasnost da će učiniti slično ili teže krivično delo radi čijeg otklanjanja je potrebno njegovo lečenje u zdravstvenoj ustanovi.

- Dana 04.04.2022. godine, dežurni zamenik Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je kontaktiran od strane policijskih službenika Policijske stanice Stari grad povodom događaja koji se istog dana odigrao na teritoriji te gradske opštine, a u kom je povređena oštećena Snežana Dakić - stoji u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Po nalogu tužilaštva je utvrđen identitet okrivljenog i isti je u pratnji pripadnika Policijske stanice Stari grad odveden u Kliniku za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević“, radi pregleda i hospitalizacije, a kada je otpušten iz navedene ustanove, doneto je rešenje o njegovom zadržavanju.

- Dana 13.04.2022. godine je protiv okrivljenog Đ.T. podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je dana 04.04.2022. godine, na štetu  Snežane Dakić učinio krivično delo Laka telesna povreda iz čl. 122 st. 2 Krivičnog zakonika, na taj način što je bacio kamen u pravcu oštećene koji ju je pogodio u glavu, usled čega je zadobila laku telesnu povredu. Istog dana okrivljeni je saslušan u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kojom prilikom je iskoristio svoje zakonsko pravo da ništa ne izjavi, a nakon saslušanja Prvi osnovni sud u Beogradu je po predlogu tužilaštva prema okrivljenom odredio pritvor u trajanju do 30 dana, jer su postojale okolnosti koje su ukazivale na opasnost od bekstva - stoji u saopštenju Tužlaštva.

ATAImages/Antonio Ahel
 

Kako je navedeno, u toku dokaznog postupka ispitana je svedok oštećena, kao i svedok očevidac predmetnog događaja, pribavljeni su snimci kamera u blizini mesta događaja, određeno je psihijatrijsko veštačenje okrivljenog Đ.T. kao i sudsko-medicinsko veštačenje telesnih povreda koje je zadobila oštećena Snećana Dakić.

- Psihijatrijskim veštačenjem je utvrđeno da Đ.T. boluje od duševne bolesti zbog koje je njegova sposobnost da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima bila isključena, kao i da postoji ozbiljna opasnost da će učiniti slično ili teže krivično delo radi čijeg otklanjanja je potrebno njegovo lečenje u zdravstvenoj ustanovi - stoji u saopštenj.

Kako se zaključuje, imajući u vidu prikupljene dokaze, a s obzirom na nalaz i mišljenje veštaka psihijatrijske struke, tužilaštvo će Prvom osnovnom sudu u Beogradu, kao stvarno i mesno nadležnom, podneti predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi prema okrivljenom Đ.T. zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio protivpravno delo u zakonu predviđeno kao krivično delo Laka telesna povreda iz čl. 122 st. 2 Krivičnog zakonika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike