Velika akcija srpske policije: Uhapšeno nekoliko narko-dilera, zaplenjeno više kilograma heroina i spida (VIDEO)

19.04.2022

17:38

0

Tokom akcije zaplenjeno više kilograma heroina, spida i smese za mešanje i uhapšeno je sedam osoba, dok se za dvojicom osumnjičenih intenzivno traga

Velika akcija srpske policije: Uhapšeno nekoliko narko-dilera, zaplenjeno više kilograma heroina i spida (VIDEO)
Hapšenje osumnjičenog: Ilustracija - Copyright Printscreen/Youtube/MUP

U zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Ministarstva unitrašnjih poslova Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koja je sprovedena od 16. do 19. aprila u Zemunu, razbijena je još jedna kriminalna organizacija koja se bavila preprodajom narkotika.

Tokom akcije zaplenjeno više kilograma heroina, spida i smese za mešanje i uhapšeno je za sada sedam osoba, dok se za dvojicom osumnjičenih intenzivno traga, saopštilo je Više javno tužilštvo u Beogradu.

Uhapšeni su Ivan M., Vojin L., Mile Z., Albert I., Mirsad S., Sanja Vojinović i Senad I.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Tokom pretresa stanova, drugih prostorija i vozila koje koriste okrivljeni, pronađeno je i zaplenjeno više većih paketa u kojima su se nalazili manji PVC paketi opojne droge heroin, više mobilnih telefona i SIM kartica, kao i jedan pištolj marke “CZ 7,65”.

Tokom višemesečne istrage BIA je koristila najsavremenija metode i sredstva, uključujući dronove, u cilju otkrivanja delovanja kriminalne grupe, što je na kraju rezultiralo i uspesno sprovedenom akcijom hapšenja koju su izveli pripadnici PU za grad Beograd.

Svim okrivljenima je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti privedeni na saslušanje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu, BIA i MUP nastavljaju dalji operativni rad na ovom predmetu, kao i intenzivnu potragu za licima koja se nalaze u bekstvu, navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike