Saslušan Ivan Kontić: Advokatica iznela sve detalje ovog šokantnog slučaja

09.12.2020

17:10 >> 17:42

0

Ivan Kontić, osumnjičen za brutalno premlaćivanje Miljana Mandića, saslušan je danas pred sudijom za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu

Saslušan Ivan Kontić: Advokatica iznela sve detalje ovog šokantnog slučaja
Copyright Foto: CDM/MUP Crne Gore

Ivan Kontić, osumnjičen za brutalno premlaćivanje Miljana Mandića, saslušan je danas pred sudijom za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu nakon čega je vraćen u pritvor Okružnog zatvora u tom gradu.

On je dao iskaz sudiji na okolnosti koje se tiču pritvora, a odluka o pritvoru će biti doneta sutra.

Zora Dobričanin Nikodinović, za naš portal govori o svim činjenicima o kojima se danas govorilo pred sudom. Ona se prvo osvrnula na mogućnost da se Kontiću ukine pritvor.

– Tužilac smatra da postoji pritvorski razlog opasnost od bekstva, a odbrana je osporila postojanje bilo kog razloga za pritvor, jer pre svega ne postoji osnovana sumnja da je Ivan Kontić izvršio krivično delo pokušaj ubistva, jer je ta optužba samo mrtvo slovo na papiru bez i jednog jedinog dokaza – kaže Nikodinović.

Advokatica je otkrila da je Kontić sam tražio da bude izručen iz Crne Gore po skraćenom postupku i da je to učinio kako bi što pre izašao pred sud i dokazao da je slučaj protiv njega samo “loše smišljen scenario”.

Kamere snimile Kontića Foto: Printscreen/ Youtube

– U subotu 12. septembra je napisana i podneta krivična prijava bez dokaza, napisan je poziv za okrivljenog da istog dana dođe na saslušanje, naređeno je policiji da ga dovede, napisan je izveštaj policije da su ga navodno tražili pa ga nisu našli, i istog dana doneto je i rešenje o određivanju pritvora i izdata poternica, čijem je prekršena prezumpcija nevinosti na štetu okrivljenog Kontića milion puta – rekla je Dobričanin Nikodinović.

Prema rečima Kontićeve advokatice, on nikada nije bežao od bilo koga, a hajka na njega je “delo uticajnog pojedinca ili centra moći”.

– Dokazaće se da su organi gonjenja naseli na stručno izveden spin protiv njega od strane očigledno nekog uticajnog pojedinca ili centra moći. Kako drugačije objasniti toliku paniku koja počinje tog 12. septembra, dvadeset dana nakon događaja. Petnaest dana nakon događaja je Kontić boravio u Novom Sadu i vodio normalan život i niko ga povodom toga nije tražio, a u Crnu Goru kod roditelja je otišao u vreme kad nije bilo nikakvog krivičnog postupka protiv njega. Nigde nije bežao. Apelujem na poštovanje prezumpcije nevinosti koja je brutalno prema njemu mnogo puta prekršena od gotovo svih koji su se dohvatili njegovog imena u prethodna tri meseca.

Foto:24sedam/Katarina Mihajlović

Novosadska policija je ranije saopštila da se Kontić sumnjiči da je 28-godišnjem mladiću zadao više udaraca u predelu glave i tela, usled čega je on izgubio svest, a nakon toga mu je polomio “obe podlaktice”. Iako je Srbija danima tragala za njim on se skrivao u stanu u Podgorici gde ga je policija uhapsila, nakon čega je izručen našoj zemlji.

Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti nakon što je 11. septembra na društvenim mrežama objavljen video-snimak na kome se vidi prebijanje mladića.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike