Da li će neko odgovarati?! Visokopozicionirani načelnik javio kolegama koje su sarađivale sa Šarićem da pobegnu pre hapšenja

14.04.2022

18:00

0

Načelnik D. K., koji je spasao dvojicu policijaca od hapšenja, poznat je i po brojnim prestupima, a kako smo nedavno pisali, on je pod dejstvom alkohola u 2021. godini izazvao nekoliko saobraćajki

Da li će neko odgovarati?! Visokopozicionirani načelnik javio kolegama koje su sarađivale sa Šarićem da pobegnu pre hapšenja
darko šarić - Copyright 24sedam/Antonio Ahel/ATA Images/Tanjug/Zoran Žestić/

Tokom današnjeg dana uhapšeno je više osoba, zajedno sa Darkom Šarićem, zbog organizovanja velike kriminalne grupe, a među uhapšenima našli su se i sudije Apelacionog suda, Šarićev advokat, kao i nekoliko policajaca. Međutim, hapšenje su izbegli policajci Danilo Stojanović Dača i Milutin Radovanović Mika, koji su javnosti poznati zbog brutalnog prebijanja kolege iz Interpola u centru Beograda. 

Sada se postavlja pitanje kako je moguće da su baš ova dva policajca uspela da izbegnu veliku akciju MUP-a, a oni se trenutno nalaze u bekstvu.

ATAImages/Antonio Ahel
 

Kako ekskluzivno saznaje 24sedam, visokopozicionarani načelnik SUK-a D. K., koji je njihov prijatelj, javio im je da MUP priprema veliku akciju hapšenja i tako sprečio da njih dvojica budu lišeni slobode. Sada se postavlja pitanje da li će načelnik D.K. odgovarati za odavanje službenih tajni i otkrivanje detalja velike akcije MUP Srbije. 

Podsetimo, sada uhapšeni Stojanović i Radovanović javnosti su dobro poznati od pre nekoliko meseci kada su usred bela dana u lokalu na Cvetnom trgu pretukli kolegu M. V., takođe načelnika odeljenja u Interpolu. Oni se sada dovode u vezu sa kriminalnom grupom iza koje stoji Darko Šarić. 

Printscreen/Nadzorne kamere
 

Pomenuti načelnik D. K.,  o kome smo pisali, takođe je poznat i po tome što je nedavno namestio hapšenje Malešića, po činu generala MUP Srbije, koji je sklonjen iza rešetaka da ne bi obelodanio brojne dokaze koje poseduje protiv policajaca koji već godinama sede u policiji kao krtice organizovanih kriminalnih grupa i za to dobijaju ogromne pare. 

Takođe, načelnik D. K., koji je spasao dvojicu policijaca od hapšenja, poznat je i po brojnim prestupima, a kako smo nedavno pisali, on je pod dejstvom alkohola u 2021. godini izazvao nekoliko saobraćajki, polupao više civilnih i službenih vozila, te napravio štetu od blizu 1.000.000 dinara, piše u obračunu štete Generali osiguranja u koje je 24sedam imao uvid. 

24sedam
 

U Beogradu je u toku velika policijska akcija u kojoj su uhapšeni Darko Šarić, navijač Uroš Mišić, sudija Darka Šarića i Veljka Belivuka, kao i nekoliko sudija Apelacionog suda i nekoliko policijskih službenika.

MUP je izdao saopštenje tim povodom u kojem stoji: 

U međunarodnoj akciji koordiniranoj od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, u kojoj su učešće uzele policije Hrvatske i Srbije, uhapšeni su članovi više organizovanih kriminalnih grupa.

U Srbiji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Sektora unutrašnje kontrole, Policijske uprave za grad Beograd, SAJ i Žandarmerije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, uhapsili su pet članova organizovane kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike