Ajkulin brat osuđen na šest meseci uslovne kazne: Tukao dve žene nasred ulice

14.04.2022

09:55

0

Autor: Maja Kostić

Optuženom se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje

Ajkulin brat osuđen na šest meseci uslovne kazne: Tukao dve žene nasred ulice
Zoran Ajković - Copyright Printscreen/Youtube/ Dusan Ilic

Mirku Ajkoviću, bratu Zorana Ajkovića Ajkule iz Niša izrečena je uslovna zatvorska kazna, ali i mera psihijatrijskog lečenja  jer je 24. jula tukao dve žene na ulici samo zato što su htele da od njega zaštite stariju sugrađanku. Kako je tada saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, incident se dogodio u Bulevaru Nemanjića u Nišu. 

Osnovni sud je optuženom utvrdio kaznu zatvora od šest meseci koja se neće izvršiti ukoliko u roku od godinu dana od pravosnažnosti presude ne izvrši drugo krivično delo. Takođe, izrečena mu je i mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja na slobodi – saopštio je Vladimir Rakonjac, portparol ove pravosudne institucije.

Optuženom se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje iz stava 2. člana 344 Krivičnog zakonika.

Osim izjava oštećenih ali i brojnih građana koji su se zatekli na licu mesta, krunski dokaz krivičnog dela za koje se Ajković tereti, su video snimci koje su napravili svedoci događaja. Na jednom od njih, vide se kako nasilnik izlazi iz auta, gura jednu ženu koja mu kreće u susret, a zatim i nju i njenu prijateljicu otvorenom šakom udara po glavi.

Nakon napada je ušao u svoj BMW ali je efikasnom policijskom akcijom lišen slobode neposredno nakon što je napao dve Nišlijke.
Niška porodica Ajković poznata je u podzemlju, a poznavaoci prilika u kriminalnom svetu kriminal kao njihov "porodični posao". Kako navode mediji, otac Veselin i dvojica braće Mirko i Zoran godinama su važili za šefove podzemlja u gradu na Nišavi.

Zoran je tako godinama povezivan sa trgovinom drogom i pranjem para, a u kućnoj pritvoru je završio sa nanogicom zbog iznude

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike