Velika akcija srpske policije, presečen lanac iz Albanije: Zaplena 174,7 kilograma droge (FOTO/VIDEO)

12.04.2022

16:25

0

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u Više javno tužilaštvo u Prokuplju

Velika akcija srpske policije, presečen lanac iz Albanije: Zaplena 174,7 kilograma droge (FOTO/VIDEO)
pjimage - Copyright Foto: MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, zaplenili su više od 174 kilograma marihuane i uhapsili S. I. (1989) i L. L. (2002), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin čestitao je pripadnicima Uprave kriminalističke policije na još jednoj uspešno sprovedenoj akciji kojom su presekli lanac krijumčarenja marihuane iz Albanije u Srbiju i zaplenili 174,4 kilograma ove droge.

Ministar policije upozorio je da Srbija nije niti će biti tržište za prodaju i distribuciju marihuane ili bilo koje druge droge.

- Pripadnici Uprave kriminalističke policije zaplenili su 174,4 kilograma marihuane koja je iz Albanije stigla do juga naše zemlje i bila namenjena za dalju prodaju po Srbiji i distribuciju u zemlje Evropske unije. Svako ko pomisli da prodaje ili prevozi drogu kroz Srbiju naići će na snažan udar srpske policije.

U januaru smo, takođe, presekli lanac krijumčarenja 300 kilograma marihuane iz Albanije kod Velikog Trnovca. Kao što vidite, u svakom mestu, gradu i selu u Srbiji, zakon se dosledno sprovodi i primenjuje. Nemojte više pokušavati, nećete izbeći srpsku policiju, Srbija nije niti će biti tržište za prodaju droge - istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Policija je, na teritoriji opštine Prokuplje, u mestu Beloljin, zaustavila teretno vozilo marke "mercedes", registarskih oznaka AP KiM, kojim je upravljao S. I., dok se L. L. nalazio na mestu suvozača i prilikom pregleda vozila, u delu koji je namenjen za smeštaj tereta, u pokretnom podu, pronašla 23 platnene vreće sa ukupno 171 paketom marihuane, ukupne težine 174,4 kilograma.

Oni se terete da su navedenu drogu iz Albanije transportovali radi dalje prodaje po Srbiji i zemaljama Evropske unije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u Više javno tužilaštvo u Prokuplju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike