Radnica pošte od klijenata ukrala više od dva miliona i "pozajmila" nekoliko stotina hiljada dinara! Hapšenje u okolini Kovina

12.04.2022

13:25

0

B. J. osumnjičena da je podigla sa računa klijenta 72.000 dinara,, a u martu isti iznos novca uplatila toj osobi

Radnica pošte od klijenata ukrala više od dva miliona i "pozajmila" nekoliko stotina hiljada dinara! Hapšenje u okolini Kovina
lisice dinari žena - Copyright Pixabay/Profimedia

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su B. J. (56), odgovorno lice Pošte iz jednog mesta u okolini Kovina, zbog sumnje da je počinila krivična dela pronevera i posluga, saopštio je MUP.

Osumnjičena je, od maja prošle do marta ove godine, u nameri da sebi pribavi protivpravnu korist, neovlašćeno isplatila novac sa tekućeg računa tri klijenta i to 1.642.000 dinara, pa 470.000 dinara i 94.000 dinara sa tekućeg računa trećeg klijenta.

Na ovaj način je, kako se sumnja, protivpravno prisvojila 2.206.000 dinara, a na štetu klijenata, što je skoro 19.000 evra.

Takođe, osumnjičena je u decembru prošle godine neovlašćeno podigla 260.000 dinara sa tekućeg računa jednog klijenta koji je zadržala za sebe, a zatim je, istog meseca, u tri navrata vratila ukupan iznos tom klijentu.

U februaru ove godine, kako se sumnja, neovlašćeno je podigla sa tekućeg računa drugog klijenta 72.000 dinara, koje je zadržala za sebe, da bi u martu isti iznos novca uplatila tom klijentu.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedena nadležnom tužilaštvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike