Otac ranije prijavljivao Iliju koji je izvršio trostruko ubistvo u Čačku: "Problemi dolaze kada mu nestane novca za narkotike"!

11.04.2022

17:54

1

"Nakon završetka lečenja, na zahtev Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, službenici Centra za socijalni rad su obavili razgovor sa prijavljenim Ilijom i njegovim roditeljima"

Otac ranije prijavljivao Iliju koji je izvršio trostruko ubistvo u Čačku: "Problemi dolaze kada mu nestane novca za narkotike"!
ilija droga ubistvo cacak - Copyright 24sedam/Mup/Facebook

Ilija Glišović (21) osumnjičen je da je usmrtio oca, majku i dedu u Čačku. Zločin se dogodio proteklog petka oko 23 sata, a Glišović je uhapšen 10 sati kasnije nedaleko od kuće i sproveden u pritvor. Na saslušanju se branio ćutanjem.

Kako su rekli iz Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku policiji i tužilaštvu prijavljen je jedan slučaj potencijalnog nasilja u navedenoj porodici.

- Prijava je podneta dana 10. jula 2021. godine oko 07.45 časova, kada je M. G. iz Kulinovaca prijavio da u porodičnoj kući ima problem sa sinom I. G, rođenim 2001. godine. Podnosilac prijave M. G. izvestio je policijske službenike da ima problema sa sinom I. G. koji konzumira narkotike, koji se zbog toga u ranijem periodu lečio na odeljenju psihijatrije, te da do problema dolazi kada mu nestane novca za nabavku narkotika - naveli su iz tužilaštva.

O navedenom je obavešten dežurni zamenik javnog tužoca koji se s obzirom na psihičko stanje u kome se I. G. nalazio, saglasio da se isti sprovede na Odeljenje psihijatrije Opšte Bolnice u Čačku. I. G. je zadržan na lečenju, nakon čega je lečenje nastavio u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" u Beogradu, gde je na lečenju proveo dva meseca.

- Nakon završetka lečenja, na zahtev Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, službenici Centra za socijalni rad su obavili razgovor sa prijavljenim I. G. i njegovim roditeljima M. G. i S. G.

S obzirom na izjašnjenje porodice, koja se tada prvi put pojavila u evidenciji Centra za socijalni rad, isti je procenio je da je rizik od ponavljanja sličnih situacija nizak i da nema potrebe za određivanjem mera zaštite od nasilja u porodici i daljem vođenju postupka, navode iz tužilaštva.

Prema podacima Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, od navedenog događaja, porodica se nije obraćala nadležnim organima.

Tanjug/Dragan Nikolić
 

Podsetimo, troje najmiljih mrtve je u kući zatekao sin i unuk Nikola Glišović.

- Mladić je pozvao policiju i rekao da se u hodniku njegove kuće nalaze tela roditelja. Da je svuda okolo mnogo krvi. Međutim, tek kada je došla policija u spavaćoj sobi nađeno je i telo njegovog dede. Ulazna vrata bila su sva krvava. Nikola je odmah policiji rekao da je zločin najverovatnije počinio njegov brat Ilija - rekao je ranije sagovornik blizak istrazi.

Prema našim informacijama, telo Svetlane (49) nađeno je u hodniku kuće, a nedaleko od nje bio je Milan (57). U sobi je policija zatekla telo Sretena (87).

Obdukcija je pokazala da je troje Glišovića ubijeno nožem.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike