Alajbeg napadnut na godišnjicu ubistva vođe „Alkatraza“

06.11.2020

06:45 >> 07:13

0

Nenad Alajbegović Alajbeg (39), bivši vođa Partizanove navijačke grupe Zabranjeni, ranjen je na godišnjicu ubistva Ljubomira Markovića Kiće (39), vođe g

Alajbeg napadnut na godišnjicu ubistva vođe „Alkatraza“
Copyright ATA images/ Printscreen

Bivši vođa Partizanove navijačke grupe „Zabranjeni“ Nenad Alajbegović Alajbeg (39) ranjen je  u pucnjavi na Novom Beogradu na godišnjicu smrti  Ljubomira Markovića Kiće (39), vođe navijačke grupe Partizana „ Alaktraz“! Dve navijačke grupe godinama su u žestokom sukobu, a ispituje se da li je sinoćna pucnjava povezana sa tim ratom, nezvanično saznaje 24sedam.rs.

Alajbeg je preksinoć ranjen u Ulici Džona Kenedija na Novom Beogradu, kada je nepoznati napadač na njega otvorio vatru i pobegao u nepoznatom pravcu. On je hitno prebačen u Urgentni centar, a inače je reč o petom pokušaju atentata na njega. Pucnjava se dogodila na godišnjicu Kićinog ubistva u Ulici Grčića Milenka u beogradskom naselju Šumice, dok je izlazio sa prijateljima iz balona za fudbal.

Mesto gde je upucan Alajbeg Foto: 24sedam/Goran Sivački

– Rat između „ Zabranjenih“ i „ Alaktraza“, dve frakcije navijača Partizana, tinja već godinama. Stručnjaci su i ranije govorili da u pozadini sukoba između navijačkih grupa nije samo prevlast nad tribinama, već i kontrola narko-tržišta. Bivši vođa „Zabranjenih“ ranjen je sinoć na godišnjicu smrti vođe „Alkatraza“, pa se ispituje da li su ova dva događaja povezana – navodi izvor blizak istrazi.

Pročitajte još: Rođenog brata Alibega ubila sestra od tetke

Kako saznajemo, Alajbeg je upucan dok se nalazio na trotoaru Ulice Džona Kenedija, tik uz jedan beogradski restoran, kada je napadač otvorio vatru na njega. Ekipa 24sedam.rs zatekla je na licu mesta inspektore koji su češljali ceo prostor, čak i ostrva između saobraćajnih traka.

Peti put izbegao smrt

Nenad Alajbegović odranije je poznat policiji, a u evidenciji ima više od 60 krivičnih dela. Prvi put je privođen kad je imao samo 12 godina. Pored mnogobrojnih privođenja, 2009. je bio sumnjičen i za ubistvo u Zemunu. Prvi put na njega je pucano 2010. ispred zgrade u kojoj je stanovao, a poslednji put prošle godine nedaleko od zgrade Opštine Novi Beograd, kada nije želeo da sarađuje sa policijom.

Na licu mesta nije bilo tragova pucnjave, ali su se stanari tog kraja često zaustavljali kako bi pogledali mesto gde se dogodio sukob.

– Sam pucanj nisam čuo, bio sam u svom stanu i gledao televiziju. Čuo sam neku gužvu, i kada sam izašao na prozor, video sam maltene deset policijskih automobila. Uviđaj je dugo trajao. Veće je prošla ponoć a policija je još bila tu – kaže jedan od stanara zgrade ispred koje je upucan Alajbeg.

U obližnjim lokalima radnici surekli da ne znaju šta se dogodilo i da su tek jutros saznali iz medija da je došlo do pucnjave.

Kako smo ranije saznali, Alajbeg je taksi vozilom dovezen do Urgentnog centra, gde je hospitalizovan.

– Pacijent je hospitalizovan zbog urgentnog lečenja i ispitivanja – rečeno nam je u Urgentnom centru.

Policija traga za napadačem.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike