Ko je ubijeni zelenaš: "Kanibal iz Aranđelovca" zatvorskom kuvaru odgrizao uvo

06.11.2020

18:00 >> 14:04

0

Autor: E. H.

Ubijeni Dragan Pavlović zvani Gaston (48) proveo je po zatvorima 15 godina. Prema sopstvenom priznanju ubio je dva čoveka, ali je za jedno ubistvo bio oslobo?

Ko je ubijeni zelenaš: "Kanibal iz Aranđelovca" zatvorskom kuvaru odgrizao uvo
Copyright Dragan Pavlović Gaston Foto: Profimedia/Printscreen

Ispred svoje kuće u Aranđelovcu sinoć je ubijen Dragan Pavlović zvani Gaston (48). Njega je ubio komšija Saša Radovanović (49) kojem je Pavlović pozajmio novac na kamatu, a onda ga godinama reketirao. Pavlović je imao podeblji dosije, a poznat je kao „Kanibal iz Aranđelovca“. Nadimak je dobio na robiji, nakon što je nezadovoljan hranom zatvorskom kuvaru odgrizao uvo!

Saša Radovanović sinoć je sa lovačkom puškom uleteo u dvorište svog Pavlovića i ispalio hitac u njega. Odmah posle zločina on je uhapšen, a sutra će biti izveden pred tužioca. Kako saznajemo, ubica je od žrtve pozajmljivao novac na kamatu, a ovaj ga je godinama maltertirao i reketirao.

Pavlović, koji se predstavljao kao vođa “Delija”, prošle godine uhapšen u Hrvatskoj sa vođom “Bed blu bojsa” koji je švercovao 170 kilograma marihuane

Poslovica „o pokojniku sve najlepše“ u ovom slučaju ne važi. Komšije i prijatelji za Pavlovića nemaju lepe reči, a u arhivama „Crne hronike“ o njemu se mogu naći mnoge priče.

Poslednji put o njemu se pisalo prošle godine kada je uhapšen u Hrvatskoj. Taj slučaj izazvao je veliku pažnju u čitavom regionu jer je sa Pavlovićem, koji se predstavljao kao jedan od vođa „Delija“ uhapšen i Goran Hajduković Čupko (44), vođa „Bed blu bojsa“. Oni su uhapšeni sa 170 kilograma marihuane koja je bila sakrivena u kombiju dok su se njih dvojica policajcima predstavili kao građevinski radnici.

Saša Radovanović ubio Pavlovića Foto: Facebook

Pavlović je u aprilu ove godine oslobođen, jer nije bilo dokaza da je znao šta je njegov hrvatski kolega prevozio u vozilu. Ipak, njegova odbrana na sudu mnoge je ostavila u šoku.

– Osuđen sam za ubistva, razna kaznena dela, ali s narkoticima nemam nikakve veze. Ni u ludilu, ni za kakve pare ne bih rizikovao zatvor iz kojeg sam izašao pre šest meseci – rekao je Pavlović sudiji tvrdeći da mu je „sve napakovano“.

Pročitajte još: Uhapšeni zelenaši: Muškarcu (38) pozajmili 4.000 evra, uzeli mu 40.000

Pročitajte još: Ko seje smrt u regionu: “Kavački klan” regrutuje ubice iz Beograda

– Sve je ovo povezano, iz iste kuhinje, a ovo s drogom mi se napakovalo isto kao i što mi se napakovalo i sudi mi se, ili je u toku istraga za silovanje pritvorenika, kao i za to da sam više zatvorenika prebio – rekao je Gaston.

Pavlović je sam svedočio da je 2003. rukama ubio kriminalca Dušana Markovića, ali i Fatmira A. za čije ubistvo je na kraju oslobođen.

U zatvoru je proveo 15,5 godina, od toga 11 u potpunoj izolaciji. Tokom boravka u kragujevačkom zatvoru 2016. godine, on je nezadovoljan kvalitetom i količinom hrane pretukao kuvara, a zatim mu odgrizao deo uva, nakon čega je i dobio nadimak „kanibal“.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike