Spektakularno hapšenje SBPOK-a: Oduzeto preko pola miliona evra, luksuzni automobili, stanovi, kuće, placevi...

23.03.2022

12:12

0

U nameri da obmane kupce, neovlašćeno su koristili tuđe oznake, te stavljali u promet robu sa lažnim obeležjima poznatih robnih marki

Spektakularno hapšenje SBPOK-a: Oduzeto preko pola miliona evra, luksuzni automobili, stanovi, kuće, placevi...
hapšenje (3) - Copyright MUP

Velika akcija SBPOK-a rezultovala je hapšenjem 21 osobe, a tom prilikom je pronađeno više od pola miliona evra i 13 luksuznih automobila.

Uhapšeni su osumnjičeni za krivično delo Neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga iz čl.238 i Udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl. 346 KZ R. Srbije.

U nameri da obmane kupce, neovlašćeno su koristili tuđe oznake, te stavljali u promet robu sa lažnim obeležjima poznatih robnih marki, piše "Blic".

Osumnjičeni se terete da su organizovali proizvodnju, pakovanje, skladištenje i prodaju na veliko i malo, falsifikovanih hemijskih proizvoda za domaćinstvo najčešćih proizvođača Proktor and Gembl i Henkel i to: " JAR (Mađarski FAIRY), FAIRY, ARIEL Professional, ARIEL Professional colour, head&shoulders (pet tipova šampona), LENOR , PERSIL, Silan, Perwoll, Bref" a čiju prodaju su dalje organizovali na pijačnim tezgama u Subotici, Somboru, Novom Sadu, Pančevu i Beogradu.

Od osumnjičenih su oduzeta novčana sredstva u iznosu većem od 500.000 evra i 8.000.000 dinara i 700.000 mađarskih forinti, zatim 13 skupocenih putničkih automobila, 1 kvad, 2 kuće i plac na Voždovcu kao i 1 stan u Pančevu.

Kod pojedinih osumnjičenih pronađeno je dva pištolja i određena količina psihoaktivnih supstanci (marihuana) i njima će za navedeno biti pisana krivična prijava u redovnom postupku.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike