Uhapšen prevarant u Nišu: Falsiifikovao ugovore, pa se uselio u firmin stan - kasnje ga prodao za milione!

23.03.2022

09:44

0

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati

Uhapšen prevarant  u Nišu: Falsiifikovao ugovore, pa se uselio u firmin stan - kasnje ga prodao za milione!
profimedia-0280979237 - Copyright Profimedia

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapsili su S. S. (52) odgovorno lice "President Trading and Consulting“, Inc Wilmington, "SDS Inex-prom“, "Centaur SM“, "Geo Centaur“ zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela protivpravno useljenje, falsifikovanje isprave i pranje novca.

Sumnja se da je nabavio i upotrebio lažni ugovor o kupoprodaji od 2008. godine, koji je navodno zaključen između prodavca PD "Elektrostopanstvo Skopje - RO Elektromontaža Ohrid”- predstavništvo u Beogradu i kupca PD "President Trading and Consulting“, Inc Wilmington, za kupoprodaju 4/5 stana u Beogradu, što nije odgovaralo istini nakon čega se neovlašćeno uselio u navedeni stan, saopštio je danas MUP.

Kao odgovorno lice "President Trading and Consulting“, Inc Wilmington sumnja se da je izvršio prodaju 4/5 tog stana fizičkom licu za iznos od 18.831.922 dinara, nakon čega je sa računa privrednog društva izvršio prenos navedenog novca fizičkim i pravnim licima u nameri da se prikrije i lažno prikaže nezakonito poreklo imovine.

Takođe, osumnjičeni je nabavio i upotrebio lažni ugovor o kupoprodaji iz 1992. godine, koji je navodno zaključen između preduzeća "Beobagat“ iz Beograda i "SDS Inex-prom“ iz Niša za kupoprodaju magacinskog prostora u Nišu, što nije odgovaralo istini i izdavao ga preko privrednog društva "Institut za geodeziju i građevinarstvo”, privrednom društvu "Smitran Trade“.

Kako se sumnja, na ime naplaćene zakupnine protivpravno je stekao 1.633.805 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike