Pseći lavež najavio tragediju u Ripnju: Zbog zelenaša ostao bez kuće i penzije, pa presudio sebi u isto vreme kada mu je umro otac! (FOTO)

22.03.2022

14:01

1

Momčilo Marković pištolj iz koga je pucao sebi u glavu nabavio zbog šakala

Pseći lavež najavio tragediju u Ripnju: Zbog zelenaša ostao bez kuće i penzije, pa presudio sebi u isto vreme kada mu je umro otac! (FOTO)
Ripanj smrt muškarci (6) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Momčilo Marković (74) presudio je sebi hicem u glavu iz starog revolvera. nadomak kuće u ripanjskom zaseoku Kremenac na beogradskom Voždovcu. Njegov otac Milan (96) preminuo je u kući sat i po pre nego što je Momčilov sin Dejan našao očevo telo. Pored njega stajao je stari pištolj i paklica cigareta.

- Moj otac je pištolj nabavio pre desetak godina zbog šakala. Ima ih ovde - počinje sa tugom u očima priču za 24sedam Dejan Marković.

Prema njegovim rečima, u kući u ripanjskom zaseoku Kremenac živeli su njegov deda, majka i otac.

- Deda je bio star i bolestan i znali smo da će umreti. Juče oko 16 časova pozvala meje majka i reka da joj se čini da je deda umro, a Momčila nema nigde. Stanujem na Autokomandi i odmah sam krenuo u Ripanj. Stigao sam nešto pre 17 sati. Zatekao sam deda Milana mrtvog, a mog oca nigde nije bilo - priča Dejan Marković.

Prema njegovim rečima, počeo je da traži oca i da ga doziva. Niko mu se nije odazivao i nigde ga nije bilo. Čuo je pseći lavež na livadi iza kuće.

Hitac u glavu

- Krenuo sam u tom pravcu i tu sam ga našao. Ležao je u lokvi krvi, a pištolj i paklica cigareta stajali su pored. Ispalio je sebi hitac direktno u glavu. To je bilo oko 17.30 sati. Pozvao sam odmah policiju i Hitnu pomoć. Rekli su nam da ništa ne diramo. Kad su dišli odneli su oba tela, jer su mislili da je možda reč o ubistvu i samoubistvu. Nije. Moj deda je bio bolestan i star i očekivali smo da će umreti, ali očeva smrt me je potpuno iznenadila i šokirala. Nisam očekivao da će se ubiti - kazuje sa tugom u očima Dejan, dok mu u pozadini zvoni telefon, jer ga rodbina, prijatelji i poznanici stalno zovu kako bi mu izjavili saučešće.

Moguće je da su preminuli i u isto vreme. Dejan je, kako kaže, dedu i roditelje obilazio nekoliko puta nedeljno. Donosio im je namirnice i brinuo o njima.

Ukleto drvo nedaleko od kuće

Veliko drvo kod koga se skreće na makadam kojim se dolazi do kuće Markovića svi smatraju ukletim i tako ga zovu. Kod tog drveta dogodila se dabno tragedija kad je tokom oluje, grom udario i ubio troje ljudi koji su tu potražili spas.

- Nesreće se tu dešavaju, a stablo je puno stršljena koji napadaju. Mene su izujedali, jedva su mi spasli život - objašnjava jedan meštanin.

Prema njegovim rečima, niko ne sme da poseče to drvo, jer svi misle da će im se svašta loše dogoditi ukoliko to urade.

- Majka nije čula pucanj, samo je bila u velikoj panici kad je videla da se deda ne pomera - potreseno priča Dejan.

Momčilo, njegov otac, kako kaže naš sagovornik, imao je psihičkih problema i pio je lekove, a u poslednjih 20 godina stalno je pričao da će se ubiti.

Izgubio spor

- Već dvadeset godina priča da će da se ubije i evo sada je to i uradio. Pre više od 10 godina je pozajmio od zelenaša 6.000 evra, pa je taj dug narastao na 7.000 i stalno je rastao kako to već ide. Na kraju su mu oduzeli i kuću u centru Ripnja. Zbog duga od 6.000 evra uzeli su mu kuću koja vredi 42.000 evra. Posle se ponovo sudio sa njima i izgubio, tako da mu se poslednjih sedam godina skida čitava penzija, koju je pošteno stekao - objašnjava Dejan i dodaje da veruje da je to bio glavni razlog zašto je njegv otac digao ruku na sebe.

Postoji još jedan razlog koji bi mogao da bude uzrok Momčilove tragedije.

- Moj mlađi brat je u zatvoru, a ocu je to teško padalo - zaključuje Deajn.

U kući u kojoj se dogodila tragedija, kako priča Dejan, stanovali su njegovi baba i deda. Kad se baba razbolela, njegovi otac i majka preselili su se kod njih u kuću kako bi vodili brigu o njima. Baba je umrla pre nekoliko godina.

Sahrana Milana I Momčila Markovića biće obavljena najverovatnije u četvrtak na lokalnom groblju na Trešnji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike