Beko kažnjen sa 100.000 dinara! Nije se pojavio na ključnom događaju! Ima rok od tri dana da se opravda

21.03.2022

11:02

0

Autor: 24sedam

Biznismen je danas trebalo da svedoči kao oštećeni u postupku protiv Aleksandra Zdravkovića koji se tereti da je u novembru 2014. godine pokušao da ga ubije

Beko kažnjen sa 100.000 dinara! Nije se pojavio na ključnom događaju! Ima rok od tri dana da se opravda
Copyright Milan Beko/Printscreen b92

Apelacioni sud u Beogradu izrekao je kaznu od 100.000 dinara biznsimenu Milanu Beku, jer se nije danas pojavio na pretresu pred tim sudom gde je trebalo da svedoči kao oštećeni u postupku protiv Aleksandra Zdravkovića koji se tereti da je u novembru 2014. godine pokušao da ga ubije.

Beku je dat rok od tri dana da svoj izostanak opravda, a njegov pumonoćnik danas je obavestio sud usmeno da je on na službenom putu.

Prvostepenom presudom Zdravković je osuđen na 9 godina zatvora zbog pokušaja ubistva biznismena Beka. On je na poslednjem suđenju, pred izricanje druge prvostpene presude početkom aprila 2021. godine, rekao da je s protekom vremena sve uvereniji da je Zdravković osoba koja je pucala na njega, a da u svom najbližem okruženju kaže "da, on je taj".

Zdravković, koji je u sudnici tom prilikom nosio zaštitnu masku, kao i svi prisutni, ponovio je da nema veze sa tim događajem i da biznismena može slobodno da pogleda u oči.

Apelacioni sud je odlučio da sam izvede ključne dokaze na pretresu nakon što je razmatrao žalbe tužilaštva i odbrane na prvostepenu presudu.

Zdravković je prvostepenom presudom na koju su izjavili žalbe i odbrana i tužilaštvo, osuđen za krivično delo "teško ubistvo u pokušaju", jer je zajedno sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i jer je umišljajem doveo u opasnost i život njegovog vozača Dragana Dragaša.

Ovaj događaj odigrao se u novembru 2014. godine ispred Bekove kuće na Senjaku, kojom prilikom je Beko teško ranjen. Prema optužnici, NN lice je mobilnim telefonima "specijala" javljalo Zdravkoviću put i kretanje Bekovog vozila.

Kada su stigli ispred Bekove kuće na Senjaku, optuženi je prišao vozilu u kome su se nalazili Beko i njegov vozač i iz neposredne blizine, i zapucao. Beko je, međutim, uspeo da se okrene leđima prema vozaču, a zatim je sa obe noge udario u suvozačeva vrata i iskočio iz vozila. Optuženi je, prema optužnici, u kratkom vremenskom razmaku pištoljem marke „Sig Sauer“ model R210 ili „Zbrojevka 75“ sa dva ispaljena projektila pogodio Beka dok je stajao pored vozila, ranivši ga u stomak.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike