Tužilaštvo traži najmanje 12 godina zatvora za ubistvo Nemanje kod Gadžinog Hana: Izboden nasmrt pred devojkom!

16.03.2022

10:32

0

Autor: Maja Kostić

Ubistvu je prethodila tuča u Toponici gde je Nemanja zadobio hematome, a u sukobu je učestvovalo više lica

Tužilaštvo traži najmanje 12 godina zatvora za ubistvo Nemanje kod Gadžinog Hana: Izboden nasmrt pred devojkom!
Ilustracija - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Više javno tužilaštvo u Nišu zatražilo je danas najmanje 12 godina zatvorske kazne za Milana Tanića (18) koji je optužen za ubistvo Nemanje Atanasovića početkom januara prošle godine u selu Zaplanjska toponica kod Gadžinog hana.

U krvavom obračunu dvojice mladića teške telesne povrede opasne po život zadobio je tada i Tanić, pa je uhapšen tek kada mu se zdravstveno stanje poboljšalo. Ubistvu je prethodila tuča u Toponici gde je Nemanja zadobio hematome, a u sukobu je učestvovalo više lica. On je zbrinut u Domu zdravlja u Doljevcu, nakon čega je otišao svojoj kući, sa devojkom Nikolinom(14), ali je u neko doba ipak otišao da se obračuna sa Tanićem.

Kako je ustanovljeno tokom istrage, Nemanja je nagovorio svoju devojku da pozove Milana da izađe iz kuće. Upitao ga je: "Zašto me onoliko isprebijaste brate". Tanić je sa sobom poneo nož i sukobio se sa Nemanjom koji je kod sebe imao isto oružje. Tokom gušanja izboli su jedan drugog, ali je Nemanja zadobio ubod u srce koji je bio fatalan.

Tokom sukoba, lakše je povređena i Nemanjina četrnaestogodišnja devojka. Na današnjem ročištu obe strane su iznele završne reči. Zamenik javnog tužioca je zatražila minimum 12 godina zatvora, ali još dve godine jer je Tanić naneo i lake telesne povrede.

- Optuženi je iz desnog rukava spustio nož u šaku i prvi započeo napad tako da se ne može govoriti o samoodbrani.

Nemanja mu je prve reči uputio skrštenih ruku, a kasnije je zadobio četiri rane u predelu grudnog koša - rekla je Stevanovićeva. Na zahtev za ovolikom kaznom, majka i otac pokojnog Nemanje, Dobrosav i Anica su se pobunili, ali ih je sudija Mirko Drašković umirio.

- On da dobije 12 godina, a ja dete nikad neću da vidim. Mnogo je to mala kazna - rekla je majka. Tanić je dobio reč, izrazivši žaljenje.

- Žao mi je što se to tako dogodilo. Nisam imao nameru da se to tako dogodi - rekao je Tanić.

Njegov branioc, advokat Dragan Lazarević je u završnoj reči rekao da je to bila samodbrana, a na čemu je insistirao tokom suđenja.

- Milan i Nemanja su se do tada zvali "brate" i nepoznato je zašto se sve to dogodilo. Na licu mesta su nađena tri noža, a samo je jedan bio Milanov. U skladu sa istragom tražim najminimalniju zakonsku kaznu za mog branjenika - rekao je Lazarević.

Izricanje presude zakazano za 21. mart ove godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike