Uzimali robu, a nisu plaćali: Novosađani oštetili firme za 24 miliona dinara!

03.03.2022

16:38

0

Njihova igra trajala je od januara do juna 2019. godine

Uzimali robu, a nisu plaćali: Novosađani oštetili firme za 24 miliona dinara!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Dve osobe uhapšene su u Novom Sadu zbog  postojanja osnova sumnje da su malverzacijama oštetile više privrednih društava za 24.386.314 dinara, saopštio je danas MUP.

Uhapšeni su R. J. (54), koji je radio za firmu „Ornament dizajn“ doo iz Šapca, i  Ž. R. (58), odgovorno lice navedene firme.

Kako se sumnja, R. J. je, uz pomoć Ž. R., od januara do juna 2019. godine, u nameri da pribavi sebi protivpravnu imovinsku korist, doveo u zabludu veći broj privrednih subjekata na teritoriji Srbije da će im za robu koju je preuzeo od njih u ukupnom iznosu od 24.386.314 dinara izvršiti plaćanja u ugovorenom roku, iako je bio svestan činjenice da to neće učiniti.

Preuzetu robu, R. J. i Ž. R. su, kako se sumnja, prodali za gotov novac, a poslovne odnose nisu evidentirali u poslovnim knjigama firme "Ornament dizajn".

Tom prilikom, kako se sumnja, R. J. je najvećim delom novac zadržao za sebe, dok je manji deo predavao osumnjičenom Ž. R. da bi potpisivao blanko dokumentacije privrednog društva "Ornament dizajn" doo, čime je navedenu firmu doveo u stanje nelikvidnosti i nemogućnosti izmirenja obaveza po preuzetoj robi.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike