Hrvatska izručila brata Ćazima Osmanija Španiji: Poleteo ka Majorki u pratnji policije

02.03.2022

12:13

0

Hrvatska policija izručila je Baškima Osmanija španskim vlastima i on je jutros poleteo sa zagrebačkog aerodroma u pratnji policije ka Palma de Majorki

Hrvatska izručila brata Ćazima Osmanija Španiji: Poleteo ka Majorki u pratnji policije
baskim osmani jutjub - Copyright Printscreen/YouTube/ Gangland Germany

Baškim Osmani, brat Ćazima Osmanija, osumnjičen za šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu, koji je uhapšen sredinom februara u Hrvatskoj, danas je izručen Španiji, prenosi hrvatski "Jutarnji list".

Podsetimo, Osmaniju su lisice na ruke stavljene u hotelu koji pripada njegovom bratu Ćazimu. On se nije opirao hapšenju, već je rekao da zna da je u pitanju nameštaljka i da će uskoro biti slobodan čovek.

Hrvatska policija izručila je Baškima Osmanija španskim vlastima i on je jutros poleteo sa zagrebačkog aerodroma u pratnji policije ka Palma de Majorki. Pre toga je dovezen iz pulskog zatvora u Zagreb, preneo je "Jutarnji list".

Ovaj list navodi da su potvrdu dobili i od Osmanijevog advokata Matije Miloša. Osmani je, da podsetimo, uhapšen u velikoj akciji Evropola u kojoj je učestvovalo skoro 600 policajaca iz sedam evropskih zemalja.

Printscreen/YouTube/ Policía Nacional
 

 

- Policija je pretresla njegovu vilu u kojoj su nađene umetnine, skupoceni automobili, velika količina novca, ali i, u posebnoj prostoriji, zasad marihuane. Osim vile, policija je pretresla restoran i hotel na Majorki - navode španski mediji.

Policija je sumnjala da je Osmani poslednjih godina organizovao najmanje 10 "mafija samita".

- Sastanci sa kriminalcima sa Balkana i iz Italije uvek su se odvijali krajem juna i početkom jula. Oni su bili smešteni u luksuznim hotelima i pretvarali su se da su bogati turisti. Nikada se nisu okupljali istovremeno i sve vreme su pazili da ih ne snime kamere, te su lica krili kapama i šeširima - naveli su mediji.

Inače, braća Osmani rodom su sa Kosova i Metohije, a emigrirali su u Nemačku i važe za biznismene. Našoj javnosti poznat je Ćazim Osmani, i to po ljubavnim vezama sa brojnim poznatim pevačicama, manekenkama i rijaliti učesnicima. U prošlosti je zbog ljubavnih afera punio novinske stupce.

Podsetimo, španski mediji označili su Baškima Osmanija vođom kriminalne grupe koja se bavi prodajom droge i pranjem novca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike