Tuga u Nišu za nastradalim tinejdžerom: "Kada sam čuo za tragediju, molio sam Boga da nije on"! (VIDEO)

22.02.2022

20:35

0

Komšije imaju samo reči hvale

Tuga u Nišu za nastradalim tinejdžerom: "Kada sam čuo za tragediju, molio sam Boga da nije on"! (VIDEO)
Maksima gorkog niš - Copyright Foto: Google maps

Jedan od komšija mladića V. T. (17) iz Niša, koji je nastradao 20. februara posle pada sa zgrade u Ulici Maksima Gorkog, pod još neutvrđenim okolnostima izjavio je da je mladić bio "izuzetno fino dete, ljubazan, kulturan i lepo vaspitan". 

Telo mladića uočili su prolaznici i pozvali Hitnu pomoć koja je nažalost mogla da konstatuje samo smrt. Komšije iz zgrade su u šoku i tuguju za tragično ugašenim mladim životom.

- Kada sam čuo za tragediju, Molio sam Boga da nije on... - dodao je komšija.

Kako kažu, porodica se doselila u zgradu pre četiri, pet godina.

- Prethodno su valjda živeli u Ulici Nikole Kopernika. Dečak je trenirao košarku kada su došli, i bio perspektivan u tom sportu koliko znam. Sretali smo se na hodniku često, uvek je bio lepo obučen i doteran i uvek bi se ljubazno javio. Poznajem mu oca, i on je dobar čovek. Strašno je ovo što se dogodilo - priča jedan od komšija.

,

Prinscreen/Youtube/ Dusan Zdravkovic
 

Od nastradalog mladića na društvenim mrežama dirljivim rečima opraštaju se i njegovi nastavnici iz osnovne škole.

- Deca su blago i sva sreća ovog sveta... Mi kao roditelji imamo veliku odgovornost da ih sačuvamo i uputimo na prave vrednosti, na život koji je sve samo ne lak... Čuvajte svoju decu, grlite ih i volite snažno... Pratite svaki korak koji koračaju... Danas sam jako tužna... Jedno mlado biće sada je anđeo - napisala je jedna nastavnica u objavi na Fejsbuku, uz odeljensku fotografiju, po svemu sudeći, sa proslave male mature.

Od mladića su se oprostili i iz Košarkaškog kluba „Trijumf“ u kojem je tinejdžer ranije trenirao.

- Posvećujemo ovaj video našem V. kako bi ga se uvek sećali u najlepšem svetlu, kroz košarku u kojoj je uživao od svoje osme godine, kroz košarku kroz koju ga svi pamte, kroz košarku u kojoj je bio najbolji. Ne postoje reči i rečenice kojima možemo da opišemo tugu i žal za ovim sjajnim momkom i tek će se prepričavati u košarkaškim krugovima koliko je ovaj momak bio neverovatan u svakom pogledu. Koliko je svaka ekipa bila bolja sa njim na terenu, koliko je svaka svlačionica imala bolju atmosferu sa njim u njoj - napisali su u poruci iz KK Trijumf.

Prema prvim informacijama, V. T. je nastradao nakon pada sa visine, a nezvanično se saznaje da nisu utvrđene druge okolnosti koje bi ukazale na sumnju da je smrt posledica krivičnog dela. Uzrok smrti i sve okolnosti, zvanično će biti utvrđene istragom.

Više javno tužilažtvo je obavilo uviđaj i naložilo obdukciju.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na [email protected], kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike