Bacio bombu na stambenu zgradu, gađao lokal i promašio: Određen pritvor osumnjičenom za eksploziju u Pančevu!

17.02.2022

10:21

0

Detonacija oštetila fasadu zgrade i dva parkirana vozila

Bacio bombu na stambenu zgradu, gađao lokal i promašio: Određen pritvor osumnjičenom za eksploziju u Pančevu!
policija - Copyright printscreen/Instagram/moj_beo_grad

Više javno tužilaštvo u Pančevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv B. S. (32) zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno nošenje eksplozivnih materija i krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

"Osumnjičenom se stavlja na teret da je pre tri dana oko 3.20 sati, u Starčevu i Pančevu, neovlašćeno nosio minskoeksplozivno sredstvo sa rasprskavajućim dejstvom čije držanje građanima nije dozvoljeno i da je eksplozijom izazvao opasnost po život i telo ljudi i imovinu većeg obima. On je iz Starčeva došao do Ulice Svetog Save broj 62 u Pančevu neovlašćeno noseći sa sobom jednu ručnu bombu M-52, koju je aktivirao i bacio ka terasi iznad lokala na drugom spratu stambenog objekta „Magnolija“, iako je bio svestan da time ugrožava živote i tela stanara zgrade. Promašio je terasu, pa je bomba pala na trotoar i eksplodirala, a eksplozija je oštetila fasadu zgrade i dva parkirana vozila, posle čega je osumnjičeni pobegao sa lica mesta",  navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Posle saslušanja osumnjičenog u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio je pritvor osumnjičenom zbog postojanja opasnosti od bekstva, kako boravkom na slobodi ne bi ometao istragu i uticao na buduće svedoke.

"Zbog svega toga osumnjičenom se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina a sam događaj je doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka", stoji u saopštenju.

B. S. je, da podsetimo, uhapšen tokom spektakularne akcije Žandarmerije i policije, pre dva dana u Pančevu. Tom prilikom uhapšeno je više pripadnika navijačke grupe "Principi" Veljka Belivuka, koji je imao bazu u Pančevu. Navijači su, posle hapšenja Belivuka i njegovih vojnika, zaratili međusobno. Bombaški incident je samo jedan u nizu onih koji su se dogodili u Pančevu u poslednje vreme.

U akciji koja je na teritoriji Pančeva sprovedena 15. februara, prilikom pretresa više lokacija, policija je oduzela osam automobila, 11.680 evra i 250.500 dinara, tri pancira, devet mobilnih telefona, dve bejzbol palice, malokalibarsku pušku, revolver i vazdušnu pušku. Zaplenjeno je i 165 grama marihuane i manja količina MDMA, kao i dve vagice za precizno merenje. U garaži u Pančevu nađena je veća količina kutija parfema zaštićenih robnih marki "Lacoste", "Bvlgari" i "Versace".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike