Pakleni vikend u Srbiji odneo 10 mladih života: Poginuli u saobraćajnim nesrećama, goreli, jedan se zadavio komadom mesa!

14.02.2022

17:00

0

Teže i lakše povređeno takođe deset osoba, a za živote nekih od njih lekari se još se bore

Pakleni vikend u Srbiji odneo 10 mladih života: Poginuli u saobraćajnim nesrećama, goreli, jedan se zadavio komadom mesa!
alibunar sudar traktor auto poginuli - Copyright printscreen/Instagram/192.rs/Facebook

Mladi ljudi bili su, tokom proteklog vikenda, ali i danas, žrtve stravičnih saobraćajnih i drugih nesreća širom Srbije, od kojih su neke i bizarne. Ukupno je poginulo 10 osoba, a isto toliko ih je teže i lakše povređeno.

Crna serija najavljena je još u petak uveče, kad se na magistralnom putu od Mladenovca ka Topoli dogodila nesreća. Pod još neutvrđenim okolnostima, vozač putničkog vozila izgubio je kontrolu i sleteo sa puta. Vozilo je završilo u kanalu koji se nalazi pored magistrale. U tom udesu dve osobe su povređene, a jedna je sa težim povredama transportovana u Klinički centar u Kragujevcu.

Ž. B. (28), iz Guče, nastradao je u noći između petka i subote u svojoj kući od posledica gušenja dimom. Prema nezvaničnim informacijama, mladić je u snu izgoreo, najverovatnije tako što je zaspao sa upaljenom cigaretom. Telo mladića bilo je ugljenisano, a nameštaj i pokućstvo u plamenu. Meštani Guče su u neverici, jer kažu da se radi o odgovornom i vrednom mladiću.

Jedna muška osoba poginula je, dok je još jedan muškarac povređen u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 22 časa na putu Kucura - Savino Selo kod Vrbasa. Prema prvim informacijama, oni su biil u automobilu koji je iz nepoznatih razloga izleteo s puta i udario u drvo, a potom završio u njivi.

Četiri osobe teško su povređene u saobraćajnoj nezgodi na putu Leskovac – Vlasotince, kod mesta Gložane. Po ukazanoj pomoći u Urgentnom centru leskovačke Opšte bolnice, tri osobe su transportovane u niški Klinički centar, a jedna je hospitalizovana u bolnici u Leskovcu. Sudar dva „mecedesa“ dogodio se u subotu, nešto posle 23 sata, potvrđeno je u policiji. Radi se o mlađim osobama koje su zadobile frakturu glave, grudnog koša i ključne kosti, odnosno kolena.

Traktorista izvlačio mrtve

U noći između subote i nedelje, oko ponoći, na putu Pančevo - Alibunar kod Vladimirovca, u blizini pružnog prelaza, dogodila se saobraćajna nesreća. Poginuli su Zoran Aćimović i Vladimir Milojević (40). Tragedija se dogodila kada je automobil kojim je upravljao muškarac iz Alibunara Zoran Aćimović (32) iz zasad nepoznatih razloga naleteo na traktor sa plugom, koji se kretao.

- Oni su svi drugari i poznanici. Dečko koji je vozio traktor od siline udarca izleteo je kroz šoferku, ali je brzo došao sebi. On je spasao njih troje koji su sedeli pozadi. Izvukao ih je iz plamena - rekle su komšije.

printscreen/Instagram/192.rs
 

U udesu je povređeno još troje ljudi, Č. S. i I. V.  zadobili su lakše povrede, a balerina  Anastasija Jocev (20)  u teškom je stanju.

- Ona je sedela na zadnjem sedištu i zadobila je teške povrede. Ima frakturu lobanje, izvađena joj je slezina, nije u svesnom stanju i ne može samostalno da diše. Životno je ugrožena - rekli su u bolnici.

Javnost se još nije oporavila od šoka posle nesreće kod Vladimirovca, a na magistralnom putu Ivanjica - Arilje dogodila se u nedelju ujutru nova teška saobraćajna nesreća u kojoj je 16-godišnja tinejdžerka Anđela Đ. iz Ivanjice poginula. Do nesreće je došlo u 4.15, kada se grupa od šestoro mladih Ivanjičana vraćala iz noćnog izlaska.

Vozila bez dozvole

Automobilom je upravljala devojka stara 20 godina koja nije imala položen vozački ispit, potvrđeno je iz MUP-a. Ona je upravljajući "pežoom" i, iz za sada neutvrđenih razloga, izgubila kontrolu nad vozilom, sletela sa puta i prevrnula se. Autom je prvo upravljao mladić, a potom je volan preuzela dvadesetogodišnjakinja.

Printscreen/Facebook/A.Đ
 

U naselju Skela nadomak Obrenovca, u nedelju pre podne prevrnuo se traktor, a jedan muškarac je poginuo. Prema rečima očevidaca, traktor se prevrnuo posle sudara sa automobilom, a vozač je poginuo.

printscreen/Instagram/192.rs
 

Odjeknula je zatim i vest da se u noći između subote i nedelje dogodila još jedna nesreća u kojoj je nastradao muškarac mlađe životne dobi. Incident se dogodio u kafani u obližnjem selu, aslučaj su prijavili meštani. Mladića su pronašli mrtvog u kafani - zadavio se parčetom mesa. Iza njega je ostao brat u invalidskim kolicima, koji posle ove nesreće nema više nikog svog. Roditelji su im davno preminuli.

Pixabay/Profimedia
 

U nedelju se dogodila još jedna saobraćajna nesreća, kada je oboren motociklista na Šabačkom putu na ulazu u Loznicu. On je prevezen kolima Hitne pomoći u bolnicu, ali stepen njegovih povreda nije poznat.

Pokvario joj se auto, pa je pokošena

Tragična saobraćajna nesreća dogodila se u nedelju oko 18.30, na putu Venčani - Mirosaljci kod Aranđelovca. Poginula je devojka stara 30 godina. Pre nesreće pokvario se automobil u kom je devojka bila sa drugaricom. Jedan mladić stao je da im pomogne, ali je potom na njih naleteo automobil "folksvagen" kojim je upravljao stariji muškrac. Devojka je poginula, a druga devojka je povređena i prevezena je u bolnicu na dalje lečenje. Vozač "folksvagena" nije imao alkohola u krvi i on je u pratnji policije pregledan u Aranđelovcu.

Danas, nešto iza 11 sati, na pruzi Subotica - Sombor, dogodila se teška železnička nesreća u kojoj je jedna osoba poginula. Nesreća se dogodila kad je putnički voz nalateo na muškarca starog oko 30 godina i usmrtio ga.

Foto: 24sedam/ Goran Sivački
 

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod leskovačkog sela Pečenjevca, danas nešto posle podneva, poginuo je vozač "reno megana". Vozač "megana", koji je bio sam u vozilu niških registarskih oznaka, izgubio je kontrolu nad vozilom i navodno se „zakucao“ u kamion. Vatrogasno-spasilačke jedinice pomagale su da se telo teško povređenog čoveka izvuče iz slupanog vozila, ali je on u međuvremenu podlegao povredama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike