Pao Italijan koji je povezan sa drogom na brodu MSC Adelaide? Uhvaćen na delu: Premeštao blokove kokaina

11.02.2022

07:51

0

Papa je uhapšen i zbog tovara, ali navodno i zbog smrti Srbina D.P.

Pao Italijan koji je povezan sa drogom na brodu MSC Adelaide? Uhvaćen na delu: Premeštao blokove kokaina
Ilustracija - Copyright Profimedia

Zbog tovara od skoro pola tone kokaina i nerazjašnjenih okolnosti pod kojima je Srbin pomorac D.P. (50) nađen zaklan na brodu MSC Adelaide u Đenovi, uhapšen je Fabio Papa koji je takođe bio deo posade pomenutog plovila.

Fabio je, kako navode tamošnji mediji, radnik firme "Culmv". Lisice na ruke su mu stavljene dok je premeštao pakete kokaina nalik blokovima.

Kako prenose mediji u Italiji, skupocena droga je bila smeštena odmah pored vrata kontejnera da bi mogla lako da se istovari.

- Italijanska policija je videla da su na kontejnerima polomljene zaptivke i da su stavljene nove. Na kamerama su videli da je Fabio Papa kontejner stavio na mašinu i premestio ga u prostor gde nema video-nadzora. Uhvaćen je dok je sve to radio, jer nije znao da je kokain pod prismotrom - navode tamošnji mediji.

Kokain je, kako se navodi, bio namenjen velikoj kriminalnoj organizaciji čiji su članovi plaćali radnicima u lukama da pokupe tovare i da ih isporuče na druge lokacije.

Kako smo gore naveli, Papa je uhapšen i zbog tovara, ali i zbog smrti D.P.

Članovi posade, kojih je bilo 21, rekli su policiji da su ga videli sa žiletom u ruci kako šeta brodom. Forenzičari nisu pronašli taj žilet, niti bilo koje drugo oružje kojim je mogao sebi da oduzme život. Upravo je to razlog zbog kog postoji mogućnost da je reč o zločinu.

Istraga njegove jezive smrti je u toku, a kako prenose lokalni mediji, on je navodno, pre smrti svojom krvlju napisao poruku supruzi.

Tamošnji istražitelji ispituju da li je smrt Srbina povezana sa tovarom kokaina, a ta dva slučaja se za sada vode odvojeno.

U toku je istraga celog slučaja.

- Istraga tužioca, koju koordinira zamenik tužioca Federiko Manoti, nastavlja se, a trenutno se radi i na potrazi za saučesnicima. Brod će ostati privezan u luci nekoliko dana, kako bi se omogućila istraga - dodali su oni.

Podsetimo, brod je stigao iz Brazila, a kokain je bio sakriven u delu gde je bila smeštena kafa.

Čovek bez mrlje

Meštani naselja iz okoline Beograda iz kog je preklani mornar kažu da je on bio dobar i porodičan čovek.

- On je poslednji put u Srbiji bio pre četiri meseca. Bio je dobar i porodičan čovek. Za njim sada žale supruga, sin, ćerka, dvoje unučadi i njegovi roditelji. Bio je bez mrlje. Možda je samo video ono što nije trebalo - rekli su oni za Alo.

Konzulat obavešten o zločinu na brodu

O jezivoj smrti mornara iz Srbije obavešten je Generalni konzulat u Milanu. Kako saznajemo, njih je obavestila Lučka uprava iz Đenove čim je telo pronađeno.

Konzulat je, prema nezvaničnim informacijama kontaktirala i porodica poginulog. Njih je o smrti D. P. obavestila kompanija MSC.

- Otvorena je istraga i Konzulat će biti u kontaktu s apolicijom i porodicom oko preuzimanja tela - kažu za "Blic" iz Generalnog konzulata u Milanu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike