"Moj Gagi nikada ne bi digao ruku na sebe, možda je video...": Supruga Srbina koji je nađen preklan na brodu sumnja u jednu stvar!

10.02.2022

19:45

0

Draganova porodica kaže da ništa nije ukazivalo na tragediju

"Moj Gagi nikada ne bi digao ruku na sebe, možda je video...": Supruga Srbina koji je nađen preklan na brodu sumnja u jednu stvar!
Italija ubistvo Omoljica - Copyright gdf.gov.it Profimedia 24sedam/Katarina Mihajlović

Moj Gagi nema nikakve veze sa drogom. On je ubijen zato što je nešto video ili čuo. Našao se u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Mi smo skromni i pošteni ljudi. On mrava nije zgazio, nema dosije ni prekršaje - ovim rečima počinje priču za 24sedam Mirjana Panić, supruga Dragana Panića (51), koji je pronađen mrtav na teretnom brodu "MSC Adelejd" u luci u Đenovi.

Na teretnjaku na kom je Panić radio kao mehaničar, karabinjeri su tokom uviđaja među tovarom sa kafom pronašli oko 450 kilograma kokaina.

U naselju Omoljica kod Pančeva, gde živi Draganova porodica, vlada tuga nakon saznanja da je pronađen mrtav. Njegova supruga, sin i ćerka, kao i rođeni brat Đorđe, prilično su uznemireni i kažu da ne veruju da je Dragan sebi oduzeo život. Napominju da je njihov poslednji razgovor sa Draganom protekao uobičajeno i da ništa nije ukazivalo na tragediju.

Kuća u kojoj je živeo Dragan, 24sedam/Katarina Mihajlović
 

Takođe, porodica demantuje spekulacije koje su se pojavile u pojedinim medijima kako je Dragan, u poslednjim trenucima svog života, navodno krvlju ispisao poruku svojoj supruzi.

- Nije tačno da je ostavio oproštajnu poruku meni niti bilo kome drugom, i to još ispisanu krvlju. To je strašno šta se sve objavljuje. Naš sin Nemanja je bio u agenciji preko koje je Gagi otišao na brod, ali oni nemaju nikakvih dodatnih informacija. Čekamo da nam nova saznanja saopšte i iz našeg konzulata. Ali i oni čekaju da istražni organi u Italiji završe svoj deo posla. Najviše nas bole neistine o tome da Gagi ima veze sa kokainom - objasnila je neutešna supruga Mirjana.

Draganov brat Đorđe kaže da je revoltiran time što se njegov brat dovodi u vezu s kriminalom.

- On nije bio narko-bos. On nema nikakve veze sa drogom. Uopšte nije tačna informacija koja se pronela u medijima da je koristio antidepresive. Moj brat nikada ne bi digao ruku na sebe, a i nikakvo oružje nije nađeno. Sačekaćemo zvaničan izveštaj kako bismo saznali šta se zaista dogodilo na tom brodu - dodaje Đorđe.

Brod, pomorac/Ilustracija, Profimedia/Pixabay
 

"Želeo da obezbedi bolju budućnost"

Komšije o Draganu Paniću imaju samo reči hvale.

- Dragan je bio porodičan čovek i dobar komšija. Njegova porodica je poštena. Dragan je već nekoliko godina odlazio na brod kako bi zaradio novac i svojoj deci obezbedio bolju budućnost. Ne verujemo u priču da se ubio, već verujemo da je ubijen jer je video nešto što nije smeo. Mislim da njegova porodica nikada neće saznati istinu o njegovoj smrti. On ima divnu porodicu i sa njima nikada nije bilo nikavih problema ovde u komšiluku. Dragan je prvobitno radio u pančevačkoj rafineriji, pa kada je dao otkaz, otišao je na brod, i mislim da je taj posao radio oko sedam godina. Žao mi je njegove supruge Mire, dece i unučadi. Oni su se uvek držali zajedno. Piše u novinama da je na tom brodu pronađena droga, iskreno, mislim da Dragan za to nije ni znao, niti bi se ikada time bavio. On ni u kafanu nije dolazio a kamoli da "radi" sa drogom - kaže komšinica koja je želela da ostane anonimna.

Završena obdukcija: Dragan se ubio

Italijanski mediji prenose da je završena obdukcija tela pomorca Dragana Panića.

- Istražitelji mobilnog tima zaključili su prvu fazu istrage o smrti srpskog pomorca, zatečenog sa posekotinom grla jutro posle zaplene droge. Nakon saslušanja posade utvrđeno je obdukcijom da je Srbin izvršio samoubistvo. Prema odbukcijskom nalazu, on je uzimao antidepresive - navode italijanski mediji.

Međutim, Draganova porodica sumnja u obdukcioni nalaz i veruje da je on ubijen.

Takođe, tamošnji mediji navode da su za tovar droge vredan 30 miliona evra uhapšena dvojica muškaraca kojima se na teret stavlja krivično delo međunarodni šverc droge.

- U ovom prvom delu istrage istražitelji su u telefonu jednog od osumnjičenih pronašli fotografije i snimke na kojima je droga koja je zaplenjena. Sumnja se da je uhapšeni sve dokumentovao kako bi poslodavcu ili šefu pokazao da je kokain stigao na odredište - prenose mediji.

Tužilac: Droga nema veze sa Srbinom

- U ovom trenutku ne postoji veza između smrti mornara, koju još istražujemo, i zaplene narkotika - izjavio je vršilac dužnosti glavnog tužioca Frančesko Pinto.

Naselje Omoljica kod Pančeva, 24sedam/Katarina Mihajlović
 

Osvrt na slučaj

Podsetimo, pomorac Dragan Panić pronađen je u nedelju u luci u Italiji s prerezanim vratom na brodu "MSC Adelaide", na kom je prethodno policija u kontejnerima sa kafom otkrila kokain. Kako prenose italijanski mediji, droga je 21. januara utovarena u kontejner u luci Pecem u Brazilu i sakrivena u kafi koja je pristigla iz Dominikanske Republike.

Brod je sa pošiljkom prešao Atlantik i najpre pristigao u luke Las Palmas i Valensija u Španiji, da bi u nedelju u 15.30 uplovio u Đenovu.

Međutim, policija je posumnjala da se na njemu nalazi droga, zbog čega je od Brazila pratila njegovu plovidbu. Tako je otkrila 14 kesa u kojima je bilo 40 paketa sa kokainom i pronašla telo pomorca koji je radio na brodu. Zbog šverca i sumnje na ubistvo uhapšen je Fabio Papa, radnik lokalne firme CULMV, koji je zatečen dok je premeštao pakete sa drogom.

- Kokain je bio smešten odmah pored vrata kontejnera da bi lako mogao da se istovari u bilo kojoj luci, a istražitelji su primetili da su zaptivke kontejnera polomljene i zamenjene. Fabio Papa je kontejner stavio na mašinu i premestio ga u prostor gde nema kamera za video-nadzor. Uhvaćen je na delu, ne znajući da je tovar pod prismotrom - navodi izvor lokalnih medija.

Zaplenjeni kokain, gdf.gov.it
 

Sumnja se da je kokain bio namenjen kriminalnoj organizaciji čiji članovi često plaćaju radnike u raznim lukama da pokupe njihove pošiljke i isporuče ih na drugu lokaciju.

- Procenjeno je da bi na crnom tržištu kokain koštao oko 30 miliona evra - navodi izvor italijanskih medija.

Članovi posade, kojih je bilo 21, rekli su policiji da su Panića navodno videli sa žiletom u ruci kako šeta plovilom. Međutim, forenzičari nisu pronašli taj žilet, niti bilo koje drugo oružje.  

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike