Uhapšeni biznismen kačio snimke na Instagramu: Objavljivao kako slavi slavu, plasti seno i uživa u kafani! (VIDEO)

09.02.2022

12:05

1

Autor: 24sedam

Krstić i još šest osoba, među kojima su i opštinski funkcioneri, uhapšeni su u akciji pripadnika MUP-a

Uhapšeni biznismen kačio snimke na Instagramu: Objavljivao kako slavi slavu, plasti seno i uživa u kafani! (VIDEO)
vojkan krstic1 visegrad 365 - Copyright Printscreen/YouTube/Visegrad 365

Vojkan Krstić, vlasnik "Elita grupe" i predsednik Spasilačkog saveza Srbije, koji je sa još nekoliko osoba uhapšen jutos zbog mahinacija sa ugovorima o otpadu, često je na društvenim mrežama isticao kako je veliki humanitarac.

Vojkan Krstić, koji je godinama važio za uglednog građevinca i humanitarca, priveden je jsa još nekoliko opštinskih funkcionera, zbog sumnje da je budžet tri beogradske opštine oštetio za oko 10 miliona dinara.

Ko je Vojkan Krstić?

U jednom od novijih postova na svojoj Instagram stranici pre dve nedelje napisao je sledeće:

- Običan čovek koji živi svojom dušom i srcem. Uz to je postavio snimak iz kafane na kojem se vidi kako nazdravlja dok se u pozadini čuju muzika i "svirci".

Evo šta su beogradski mediji prethodnih godina pisali o njemu i šta je on postavljao na svoje profile na društvenim mrežama.

Krstić ima 39 godina i važio je za uspešnog biznismena i vlasnika jedne beogradske građevinske firme. Slovio je i za jednog od poznatih humanitaraca u Srbiji ali i regionu a za sebe je govorio da dobra dela čini čim mu se ukaže prilika, te da je s takvim životom započeo u 24. godini, kad se teško razboleo.

- Kada sam saznao da sam bolestan, prognoze lekara nisu naš najbolje. Bio je to težak period i za mene i za moju porodicu. Nisam hodao dva meseca i nije se znalo da li ću preživeti. Ipak sve se dobro završilo, video sam kako je biti bolestan i kako je nemati novca i rešio sam da promenim svoj život - ispriča je Krstić pre pet godina za beogradske medije.

Za sebe je tada rekao i da je veoma pobožan.

- Radim i po 20 sati dnevno, malo spavam ali zarađujem dosta. Volim svoju zemlju i svoj narod mnogo i zato pomažem koliko god mogu. Ipak ljudima ne pomažem novčano, već im kupujem ono što im je najpotrebnije, zapošljavam ih i popravljam njihove domove, izbegavam da im dajem novac - ističe on.

Pre pet godina kupio je i nekoliko kućica za pse i smestio ih na tri lokacije u Beogradu.

- Pre nekoliko dana otišao sam do pošte na Kumodražu i video dva psa koja su drhtala od zime, sklupčani jedan do drugog jer je napolju bio minus. Odmah sam otišao i kupio im kućice, nisam mogao da ih gledam kako se smrzavaju. Dečaka iz kraja sam zamolio da im svakoga dana kupuje hranu i dao mu novac koji će potrošiti za te potrebe. Zatim sam otišao i kupio još četiri kućice sa hranom koje sam smestio na Trošarini i na Jajincima - ispričao je tada pa dodavši i da je beskućnika kog je video na ulici okupao, obukao i zaposlio u svojoj firmi.

Sređivao je vrtiće, čistio puteve, postavljao kuke dobrote, kupovao invalidska kolica, plaćao tuđe račune za struju, tako su pre nekoliko godina objavljivali beogradski mediji za koje je pre pet godina rekao i da sve ovo "radi i nada se da će mu se dobrim vratiti.

Za sebe je svojevremeno rekao i da ne pije, ne puši, ali da se bavi ekstremnim sportovima jer ima ludačku energiju. Obrenovčani ga pamte kao jednog od prvih civilnih spasilaca tokom velikih poplava 2014, gde je osim ljudi spasavao i pse i mačke.

Krstić nije oženjen.

Za medije u Republici Srpskoj svojevremeno je izjavio i da je vezan za Vardište, pogranično mesto kod Višegrada, jer mu je tu majčin zavičaj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike