Budo Banana i lepa Marina braniće se sa slobode? Ponudili jemstvo od 1,2 miliona evra!

07.02.2022

12:57

0

Oni su uhapšeni krajem januara zbog sumnje da su prošvercovali 1.206 kilograma kokaina

Budo Banana i lepa Marina braniće se sa slobode? Ponudili jemstvo od 1,2 miliona evra!
Copyright Marina Krstović/Foto: Instagram.com/Printscreen

Višem sudu u Podgorici danas je položeno jesmtvo u iznosu od 1,2 miliona evra za Budimira Krstovića i njegovu ćerku Marinu, koji se terete za šverc više od 1.200 kilograma kokaina.

 Sud će u predviđenom vremenskom roku odlučiti da li prihvata ovo jemstvo u zamenu da se Krstovići u daljem toku postupka brane sa slobode.

Podsećamo, njih Više državno tužilaštvo tereti za šverc 1.206 kilograma kokaina.

Za Budimira Krstovića jemstvo je ponudio njegov rođeni brat Božidar Krstović stavljanjem hipoteke na nepokretnosti vredne 768.140 eura. Optuženi Budimir je na ime garancije ponudio i Hartije od vrednosti CKB banke vredne 431.336 eura.

Za Marinu Krstović jemstvo su položila njena braća od stričeva Stefan i Nemanja Krstović ponudivši dve nekretnine vredne 1.256.000 eura.

Pored mesečnih primanja od oko 10.000 eura, Budimir Krstović je sudu predočio da ukoliko je potrebno sudu može još ponuditi hladnjaču od 5.000 m2 za koju nije mogao da precizira koliko vredi navodeći da izrada metra kvadratnog hladnjače košta od 600 do 1.200 eura i koja je u vlasništvu njegove firme San francisko.

Pored hladnjače Budimir Krstović je i vlasnik porodične kuće u zetskom selu Mojanovići i nekretnine u Beogradu koju je rentirao Ambasadi Velike Britanije sve do hapšenja.

Marina Krstović je saopštila da je spremna da sudu ponudi i stan u centru Beograda sa garažnim mestom u njenom vlasništvu dodajući da je vlasnik kompanije čije se prostorije nalaze u industrijskoj zoni u Staroj Pazovi od kojih jedan deo ovog objekta rentira drugim firmama za iznos od 6.000 eura mesečno.

Sutkinja Vesna Kovačević je saopštila da će prilikom odlučivanja uzeti u obzir i to što su Krstovići od samog početka sarađivali sa istražnim organima.

Optuženi su ranije saopštili da nemaju nikakve veze sa kokainom, a nadležne pozivaju da ovaj slučaj uporede sa slučajem zapljene kokaina u magacinu Volija od pre nekoliko dana. 

Odbrana je ranije zatražila obustavu postupka i predložila Višem sudu da Krstoviće uz položeno jemstvo u vidu milionski vredne nekretnine pusti da se u daljem postupku brane sa slobode.

- Nakon sprovedene istrage i analize svih prikupljenih dokaza i podataka, Više državno tužilaštvo u Podgorici je dana 23.12.2021. godine, podiglo optužnicu protiv okrivljenih B.K. i M.K., zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga – kokain u količini od 1.206,253 kilograma, koja optužnica je dostavljena Višem sudu u Podgorici radi odlučivanja po istoj - saopštili su ranije iz VDT-a.

Advokat Stefan Jovanović kazao je ranije za portal Dan da je njegova branjenica negirala krivicu i da je prošla poligrafsko testiranje.

Podsećamo, crnogorska policija sprovela je opsežnu akciju u Baru, Podgorici i Zeti protiv organizovanog kriminala u cilju suzbijanja nelegalne trgovine narkoticima.

Akcija je izvedena uz veliku saradnju Uprave prihoda i carina Crne Gore i Višeg tužilaštva.

Droga visoke čistoće bila je u 1.400 pakovanja. Na pakovanjima kokaina je, izgleda pisalo KOVID. Droga je najvjerovatnije stigla u Crnu Goru u jednom kontejneru iz broda koji je uplovio u Luku Bar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dan

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike