Pokrenuta nova istraga protiv Belivukovog klana!

02.02.2022

11:35

0

Oni se sumnjiče za još jedno ubistvo

Pokrenuta nova istraga protiv Belivukovog klana!
belivuk-velja klan mihajlovic - Copyright 24sedam/Mup

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv klana Veljka Belivuka za ubistvo Gorana Mihajlovića, potvrđeno je za Telegraf.

Kako saznaje beogradski medij, Tužilaštvo za organizovani kriminal je 1. februara 2022. godine donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Vlade Draganića, Miloša Budimira i Nikole Spasojevića zbog osnovane sumnje da su 1. aprila 2019. godine ubili Gorana Mihajlovića.

Protiv njih je Služba za borbu protiv organizovanog kriminala podnela krivičnu prijavu.

Belivuk i ostali već su otuženi za pet ubistava, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje.


Za šesto ubistvo Nikole Mitića se vodi istraga od oktobra, a ovom spisku sada je pridodato ubistvo Mihajlovića.

Mihajlović (22) je nestao je 1. aprila 2019. O njemu se više od dve godine ništa nije znalo dok u septembru prošle godine Tužilaštvo za organizovani krminal, u saradnji sa pripadnicima MUP-a Srbije i Bezbednosno-informativne agencije, nije prikupilo dokaze za osnovanu sumnju da su ga namamili i ubili pripadnici kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića.

Njegov nestanak je porodica prijavila sedam dana kasnije, a policija je pronašla automobil koji je vozio, kojim je otišao da se nađe sa drugom, 12. aprila u Novom Beogradu. U autu je bio i pištolj, pasoš i njegova lična karta.

Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe “Principi” i u pritvoru su od 4. februara prošle godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Uskoro opširnije na 24sedam.rs

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike