Fudbaler poznat po skandalima i vezi sa starletom odgovara za saobraćajnu nesreću: Danas suđenje Stefanu Mihajloviću

01.02.2022

07:15

0

Fudbaler se sumnjičio da je nožem posekao Soraju Vučelić, a odgovara za nesreću u kojoj je poginuo Dragan Radoičić

Fudbaler poznat po skandalima i vezi sa starletom odgovara za saobraćajnu nesreću: Danas suđenje Stefanu Mihajloviću
mihajlovic soraja - Copyright MN Press/ATA Images/Antonio Ahel

Suđenje fudbaleru Stefanu Mihajloviću, bivšem dečku starlete Soraje Vučelić, koji je optužen da je u maju 2015. godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Dragan Radoičić (54), trebalo bi da danas bude nastavljeno u Višem sudu u Beogradu. Suđenje fudbaleru počelo je ponovo zbog promene sudije, a za danas je predviđeno saslušanje saobraćajnog veštaka Stojana Stojanovića.

Mihajlović je, da podsetimo, posle mnogo odlaganja, 12. januara došao u sud, ali je tada zbog sprečenosti izostala predsedavajuća sudija Svetlana Galić. Budući da je Stefan rekao da će u Beogradu sigurno biti tri meseca, novo suđenje zakazano je za danas. Prethodno se pravdao da igra fudbal u drugoj kineskoj ligi i da zbog korone ne može da dođe u Beograd.

Fudbaler se, kako smo već pisali, tereti da je na raskrsnici Bulevara oslobodenja i Ulice Veljka Lukića Kurjaka svojim "poršeom" prošao kroz crveno svetlo na semaforu i udario u "fijat punto" u kome je bio Radoičić.

Stravična nesreća se dogodila u blizini "Marakane", kada se Mihajlović, krećući se Bulevarom oslobođenja, zakucao u Radoičićev "punto" koji je ušao u raskrsnicu iz Ulice Veljka Lukića Kurjaka. Posle sudara, Mihajlovićev džip se zakucao u drvo, a on je pobegao sa mesta nesreće. Radoičić je posle 20 dana borbe za život preminuo u bolnici zbog teških povreda koje je zadobio.

Mihajlović se od pokretanja istrage branio tvrdnjama da nije prošao kroz crveno svetlo na semaforu.

"Nisam kriv"

- Žao mi je zbog svega što se dogodilo, posebno Dragana koji je poginuo i njegove porodice. Ali ja za nesreću nisam kriv - ponovio je Mihajlović.

Ćerke Dragana Radoičića su ranije kazale da se Mihajlović nijednom nije javio da se raspita za zdravlje njihovog oca dok je bio u bolnici, već da je to u njegovo ime radila njegova majka Zorica. Kad je muškarac preminuo, fudbaler se javio i izjavio saučešće porodici.

Iz Crvene zvezde u kinesku drugu ligu

Stefan Mihajlović je ponikao u Crvenoj zvezdi, išao na pozajmice u Sopot i Slobodu iz Užica, ali nikada nije dobio pravu priliku na "Marakani".
Posle epizode u Radu otišao je u lihtenštajnski Balzers, pa postao član Kjasa iz Švajcarske, a potom se obreo u klubu iz kineske druge lige.

Tokom prethodnog saslušanja, fudbaler je kazao da mu je pre sudara na put izleteo pas kog je pokušao da izbegne, kao i da je povređenom Draganu pokušao da pomogne, ali da mu je on rekao da ga ne pomera. Mihajlović je posle toga pobegao sa lica mesta, a pred sudom se branio da se uplašio zbog velikog broja ljudi koji su počeli da se okupljaju na mestu nesreće.

MN Press
 

- Bio sam u šoku, zato sam pobegao. Sklonio sam se u šumu gde sam se kretao gore-dole. Ne mogu da se setim da li sam bio prisutan tokom uviđaja - ispričao je tada fudbaler.

Suđenje Mihajloviću je, inače, više meseci tapkalo u mestu, kako zbog njegovih izostanaka, tako i zbog promene sudije. Ono što je dodatno ovaj slučaj učinilo kontroverznim jeste izjava svedoka koji je dao iskaz policiji na uviđaju, a potom tužiocu na saslušanju. Svedok je tvrdio da je Mihajlović prošao pri velikoj brzini kroz crveno svetlo, ali je posle dva dana promenio priču i skinuo sumnju sa fudbalera. Upravo zbog tog svedočenja, Mihajlović se nalazi na slobodi.

Posekao starletu

Mihajlović je sin proslavljenog srpskog fudbalskog reprezentativca Radmila Mihajlovića, koji je tokom svoje karijere najviše igrao u Radu, ali je nastupao i za Bajern iz Minhena. Stefan je u žižu javnosti dospeo i zbog skandala iz privatnog života. On je u javnosti poznat i po kratkoj, ali burnoj vezi sa starletom Sorajom Vučelić. Sredinom 2016. godine Vučelićeva se pojavila u Urgentom centru sa posekotinama. Utvrđeno je tada da je nožem povredio Mihajlović, ali je slučaj zatvoren kad je ona potvrdila da nije bila žrtva napada, već da je fudbaler posekao slučajno tokom kućne žurke.

ATA Images/Antonio Ahel
 

Fudbaler Stefan Mihajlović 2015. godine je, kako su navodili mediji, istovremeno bio u vezi sa pevačicom Katarinom Živković i starletom Sorajom Vučelić, koja to nikad nije želela da potvrdi. Prema informacijama koje su dospele u javnost, ova paralelna veza trajala je tri meseca, a godinu dana kasnije usledio je novi skandal.

U junu 2016. godine u svojoj vili na Senjaku, Stefan je isekao nožem Soraju po stomaku i vratu. Njih dvoje tada nisu bili u vezi, ali su se sa zajedničkim društvom provodili u njegovom domu, a do sukoba je došlo kada je starleta htela da krene kući, čemu se fudbaler protivio.

Pre afere sa Sorajom i Katarinom fudbaler je bio u vezi i sa manekenkom Sandrom Obradović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike