Sestre nastradalog dečaka iz Niša biće smeštene u hraniteljske porodice: Odluka doneta u dogovoru sa bakom mališana

31.01.2022

11:14

0

Majka T. S. osumnjičena je da je izvršila krivična dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica

Sestre nastradalog dečaka iz Niša biće smeštene u hraniteljske porodice: Odluka doneta u dogovoru sa bakom mališana
Niš dečak preminuo - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Sestre dvoipogodšnjeg dečaka G.S., koji je preminuo 29.januara nakon što je zadobio opekotine na koži,  biće smeštene u hraniteljske porodice odlučio je Stručni tim Centra za socijalni rad u Nišu.

Beba stara šest meseci i njena petogodišnja sestra, privremeno su bile dodeljene baki D.T. (53), nakon što je njena ćerka T. S. (32), majka dece, uhapšena posle smrti dečaka, ali je nakon današnjeg sastanka u Centru, odlučeno da je za decu najbolje da privremeno budu izmeštena u hraniteljske porodice.

- Ovakvu odluku doneo je Stručni tim Centra zajedno sa bakom dece, nakon što je analizirana cela situacija. Činjenica je da je i baka dece doživela veliki šok zbog smrti unuka, ali i da je i protiv nje podneta krivična prijava što podrazumeva odlaske na saslušanja, zbog čega je u najboljem interesu dece zajednički odlučeno da ona privremeno budu u hraniteljskim porodicama. Kontaktirali smo Centar za hraniteljstvo kako bi beba bila smeštena u porodicu koja je obučena za staranje o tom uzrastu dece, dok će petogodišnja devojčica biti u drugoj porodici. Sa bakom dece ostaje samo njena jedanaestogodišnja ćerka - kaže za Blic direktor Centra za socijalni rad Zoran Jović.

Majka T. S. osumnjičena je da je izvršila krivična dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, nepružanje pomoći i kršenje porodičnih obaveza. Osumnjičenoj je nakon saslušanja određen jednomesečni pritvor budući da se u tužilaštvu branila ćutanjem. Baba dečaka D.T. se sumnjiči za krivino delo nepružanja pomoći i prijava protiv nje je podneta u redovnim postupku.

- Kako ona nije doprinela rasvetljavanju okolnosti ovog događaja, a posebno jer su kod deteta ustanovljene i neke povrede u predelu lica, koje navode na sumnju u njenu verziju događaja, biće predložen pritvor - naveli su u tužilaštvu ranije danas.

Podsećamo, navodno je do nesreće došlo kada je T.S. hranila najmlađu ćerku, a njena majka (53) oblačila petogodišnjakinju. Mališan je sam otišao do kupatila, pustio toplu vodu u kadi i upao u nju. Najverovatnije je jadničak hteo da se okupa i skinuo odeću.

- Dete je plakalo, vrištalo i zapomagalo od bolova, a majka je umesto da potraži pomoć lekara, otišla u apoteku, kupila mast za opekotine, namazala dečaka i stavila gazu preko toga. Dok mu je nanosila kremu, primetila je da mu otpada koža, ali ni pored toga nije dete odvela u nadležni zdravstveni centar - priča izvor upućen u istragu.

Nesrećnom dečaku tokom noći je pozlilo i on je preminuo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike