Detalji okršaja u kuršumlijskom selu Rastelica: Albanci pucali na policiju!

30.01.2022

20:32

0

Upadi šumokradica u kuršumlijska sela uz administrativnu liniju traju od 1999. godine, odnosno dolaska međunarondih snaga na KiM koje su zadužene za bezbednost kosmetske strane administrativne linije

Detalji okršaja u kuršumlijskom selu Rastelica: Albanci pucali na policiju!
Osuđenik pokušao da pobegne dok je ulazio u maricu: Ilustracija - Copyright RINA

U okršaju pripandika policije i albanskih šumokraidica koji su sa desetak traktora bespravno sekli šumu u kuršumlijskom selu Rastelica, prema pouzdanima saznanjima "Novosti" ispaljeno je više od 200 metakaali srećom niko nije povređen.

Naime, pripadnici srpske policije u popodnevnim časovima uočili su više desetina šumokradica kako traktorima izvlače šumu iz ovog sela na administrativnoj liniji kuršumlijske opštine.

- Albanskih šumokraidca je bilo između 40 i 50 a tu je bilo i desetak njihovih traktora kojima su izvlačili šumu. Kada su uočili pripadnike policije koja patrolira na ovom području otvorili su vatru iz automatskog oružja ali su im policajci odgovorili. Iako su šumokradice traktorima pobegli na područje Kosova i Metohije, na mestu gde su bespravno sekli šumu bila je prava “poplava” metaka jer su i pripadnici policije i šumokradice pucali - ističe izvor upoznat sa ovim, trećim po redu incidentom koji su albanske šumokradice izazvale na području ovog dela administrativne linije kuršumlijske opštine.

Inače, upadi šumokradica u kuršumlijska sela uz administrativnu liniju traju od 1999. godine, odnosno dolaska međunarondih snaga na KiM koje su zadužene za bezbednost kosmetske strane administrativne linije.

Selo Rastelica, poslednjih nekoliko godina nije stalno nastanjeno a nekoliko kuća oživi uglavnom tokom letnjih meseci.
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike