Ukleta višespratnica: U istoj zgradi sa koje se bacio sin Sande Rašković Ivić ubila se i supruga frontmena "Riblje čorbe"

20.01.2022

21:00

0

Autor: 24sedam

Dragana Đorđević popila veliku dozu tableta i tako presudila sebi

Ukleta višespratnica: U istoj zgradi sa koje se bacio sin Sande Rašković Ivić ubila se i supruga frontmena "Riblje čorbe"
samoubistvo Jovan Ivić Katarina Mihajlović (2) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Jovan Ivić, sin političarke Sande Rašković Ivić, koji je jutros presudio sebi skokom sa petog sprata, nije jedini stanar zgrade u ulici 27 marta broj 39 koji je počinio samoubistvo. To je učinila i Dragana Đorđević, bivša supruga frontmena "Riblje čorbe" Bore Đorđevića.

Ona je u martu 2007. godine presudila sebi, a kako je istraga pokazala, to je uradila popivši tablete. Vest o njenoj smrti brzinom munje tada se pronela gradom. Bora i Dragana su se upoznali u Petoj beogradskoj gimnaziji. Bilo je to vreme kad se roker doselio iz Čačka u Beograd da bi se otrgao od lošeg društva. Dragana tada nije obraćala pažnju na njega.

U vreme snimanja albuma "Pokvarena mašta i prljave strasti" krajem 1980. godine, Bora se vratio sa odsluženja vojnog roka, a Dragana se upravo razvodila od prvog supruga sa kojim ima ćerku Tamaru. Vezu su počeli odmah posle njenog razvoda, a mesto njihovih sastanaka bila je kafana "Mali Taš". Ubrzo su se venčali, ali nisu pravili svadbeno veselje. U braku su dobili sina Borisa.

Facebook/jovanivic
 

Dragana je veoma uticala na odnose u "Ribljoj čorbi" i bila je Borina večita inspiracija. Njoj su posvećene mnoge njegove pesme, a hit "Avionu slomiću ti krila" Bora Čorba napisao je kada ga je Dragana jednom prilikom posetila na turneji, a on je pratio na aerodrom. Đorđevići su se zvanično razveli 12. februara 2007. godine. Iako je njihova bračna kriza trajala duže vreme, definitivni povod za razvod, kako su mediji tada pisali navodno je bila Borina nova ljubav. Reč je o devojci rodom iz Gornjeg Milanovca koja živi u SAD i 27 godina je mlađa od Bore. Upoznali su se tokom turneje "Riblje čorbe" po Americi.

Posle razvoda, Bora se iselio iz njihovog zajedničkog stana u Ulici 27. marta. Zanimljivo je da je Dragana bila na koncertu Riblje čorbe 10. marta 2007. u beogradskoj areni, ali nije htela da uzme karte za ložu, već je koncert pratila iz publike.

ATAImages/Antonio Ahel
 

Tadašnji menadžer Riblje čorbe za medije izjavio da je Bora šokiran Draganinom smrću.

- Bora je u svojoj kući sa decom. U šoku je. Sedi i gleda u prazno. Dragana je bila njegova definitivna ljubav. Pa, za nju je napisao više od 90 odsto svojih pesama! Zgrožen sam pisanjem pojedinih dnevnih listova koji već mesecima izmišljaju da se on ženi i da je kupio stan na Dorćolu u kome će živeti sa devojkom. Ništa od toga nije tačno. Sve je izmišljeno. Čak i ime te devojke - rekao je tada menadžer.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Draganu Đorđević ukućani su bez svesti našli oko 17 časova 23. marta 2007. Oni su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt, prouzrokovanu velikom dozom lekova. Draganino beživotno telo u kovčegu te noći, oko 20 časova, izneto je iz zgrade u Ulici 27. marta gde je živela sa decom.

Komšije su tada za medije pričale razne informacije, poput onih da je Dragana uvek bila raspoložena i da ništa nije slutilo na tragediju, pa sve do toga da je bila razočarana Borinom odlukom da se proda stan u kojem je živela sa decom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike