24sedam otkriva horor u Nišu: Sin ratnog vojnog invalida pokušao da se ubije jer nema od čega da prehrani brata i sestru!

19.01.2022

13:32

0

Autor: 24sedam

Nišlije na društvenim mrežama upućuju apele sugrađanima da pomognu

24sedam otkriva horor u Nišu: Sin ratnog vojnog invalida pokušao da se ubije jer nema od čega da prehrani brata i sestru!
Profimedia

Mladić (22), sin ratnog vojnog invalida J. C. koji je prošle godine preminuo u 49. godini života od posledica rata u kome je branio našu zemlju, prema nepotvrđenim informaijama, pokušao je juče da presudi sebi. Motiv za samoubistvo  navodno je bio taj što mladić nema od čega da prehrani svoju braću i sestre.

Prema nezvaničnim informacijama, imaju samo bakinu penziju od koje žive. Centar za socijalni rad, kako saznajemo, namerava da uzme decu i razdvoji ovog momka od brata i sestre. Na društvenim mrežama pojavio se očajnički apel na profilu pod imenom Kosovka Devojka.

- Ljudi, dajte da im pomognemo. Socijalno hoće decu da uzme, ceo dan ga maltretiraju. Dajte da im zajedno damo tračak nade. Srbijo ima li te? Ili spavaš.... Tako - kaže ova žena u postu na Fejsbuku.

Sličan apel na svom profilu uputila je i Marina Adamović, humanitarna radnica.

- Nišlije da li ste čuli kako je sugrađanin pokušao samoubistvo noćas, jer ne može prehraniti braću i sestre sa bakinom penzijom, otac Jovan Cvetković preminuo im je prošle godine? Mladić je u bolnici. Ako se upravo dešava, ako se oporavlja u bolnici, trebalo bi ga imenovati za hranitelja i uplaćivati kao svakom licu koje čuva dete bez roditelja! Ne smeju ih razdvajati, krv nije voda - kaže na svom proifilu Marina Adamović.

Ona je dodala da joj se javila prijateljica, inače medicinska sestra koja je na putu do bake.

- Pokušaće sve da pomognemo. Predlažem da mi donosite hranu?! Gradska opština Medijana. Hajdete - zaključuje ova Nišlijka u postu koji je potpisan sa "Za našu decu".

U pokušaju da saznamo neki detalj više kontaktirali smo sa Policijskom upravom u Nišu. Potvrđeno nam je da je jedan mladić skočio sa terase svoje kuće i da je potom hospitalizovan u Urgentnom centru u Nišu. Naša sagovornica iz PU Niš nije mogla da nam kaže da li je reč baš o gore pomenutom momku.

- Nema elemenata nikakvog krivičnog dela i policija se dalje time nije bavila - kažu u PU Niš.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti