Žapca oterali u izolaciju, oduzet mu mobilni: U kućnom pritvoru čeka suđenje jer je pretukao čoveka koji je sutradan izdahnuo!

12.01.2022

19:30

0

Tubić se nalazi u kućnom pritvoru od kada mu je 28. decembra ukinuta kazna zatvora

Žapca oterali u izolaciju, oduzet mu mobilni: U kućnom pritvoru čeka suđenje jer je pretukao čoveka koji je sutradan izdahnuo!
Nebojša Tubić Žabac - Copyright Youtube/Printscreen

Nebojša Tubić (60), poznatiji kao Žabac, 10. marta će se naći u sudnici Višeg suda u Novom Sadu nakon godinu dana od podizanja optužnice koja ga tereti da je Spasoju Miličeviću (63) iz ovog grada naneo teške telesne povrede sa smrtnim ishodom.

- Pripremno ročište u postupku Nebojše Tubića zakazano je za 10. mart. Na tom ročištu stranke će se izjasniti o predmetu optužbe, obrazlagaće se dokazi koji će biti izvedeni na glavnom pretresu i predložiće se novi dokazi. Na pripremnom ročištu narediće se i dan, čas i mesto održavanja glavnog pretresa, na kojem će i okrivljeni biti saslušan - potvrdio je za naš portal Luka Labus, advokat Nebojše Tubića Žapca.

Kako 24sedam saznaje, Tubić se nalazi u kućnom pritvoru od kada mu je 28. decembra ukinuta kazna zatvora i pušten je da se brani sa slobode. Prema nezvaničnim saznanjima, njemu je deaktiviran i broj telefona, te je Tubić u izolaciji do suđenja.

Pretpostavlja se da je tako odlučeno da ne bi ponovo prekršio meru koja mu je određena, što se već dešavalo.

Žabac je u novembru 2017. godine na parkingu na Bulevaru despota Stefana 9 u Novom Sadu Miličeviću naneo teške povrede. Miličević je prebijen drvenom letvom, a imao je polomljena rebra, nos i povređeno uvo. Dan kasnije on je preminuo u Urgentnom centru Kliničkog centra "Vojvodina". Obdukcijom je utvrđeno da mu je stalo srce.

Inače, Nebojša Tubić je u pritvoru bio od 10. novembra 2017, kada ja uhapšen, a polovinom marta 2018. dozvoljeno mu je da se u daljem postupku brani sa slobode. Bila mu je određena mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. On je, međutim, tu meru kršio, pa je u maju te godine bio vraćen u pritvor.

Godinu dana kasnije on je ponovo pritvoren, ali je nakon sedam dana ponovo pušten i dozvoljeno mu je da se brani sa slobode.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike